Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Cobert amb tormenta i pluja escasa17ºC-8ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 30.01.2019
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Projecte Escola Verda
escoles verdes
L'escola Vedruna El Carme presenta els diversos projectes en què treballen en coordinació amb el servei de Medi Ambient

Els membres de la Comissió Escola Verda de l'Escola Vedruna El Carme van presentar la setmana passada el seu projecte al Centre Cultural. L'Alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribas, el regidor de Medi Ambient, Toni Sisternas, i el tècnic del servei van rebre als alumnes, professors, membres de l'equip directiu, de l'Ampa i dels ADF i els van animar a continuar treballant en aquesta inicitiva, a banda de continuar oferint-los suport i els recursos tècnics necessaris per tirar-lo endavant.

El servei de Medi Ambient treballa des de fa alguns anys en col·laboració amb l'escola i els ADF per fer possible diversos projectes mediambientals i de preservació del territori.

L'Escola Vedruna també fa temps que es treballa diversos projectes, aïllats i de forma puntual, amb  temàtica sostenible. Per això, i per posar en valor la feina i amb la inteció de donar-li continuïtat, es va decidir entrar dins del programa d’Escoles Verdes Vedruna, tal i com explica el professor de Ciències Naturals d'ESO, Jordi Subirats.

Durant dos anys s’ha fet formació amb l’objectiu de posar tots els projectes dins d’un pla d’acció anual i intentar ambientalitzar el currículum. Durant aquest curs s'ha certificat el centre com a Escola Verda, amb la qual cosa s’han posat en marxa dos organismes: l’Escamot Verd i la Comissió Verda.  L’Escamot Verd està format per un grup d’alumnes que impulsaran, dinamitzaran, enllaçaran i animaran a la resta d’alumnes de l’escola a treballar i dur a terme els diferents projectes que es proposin. La Comissió Verda està formada per alumnes de l’Escamot Verd, per pares implicats i amb ganes de treballar en aquest camp, pels professors impulsors de l’Escola Verda, una Cap d’Estudis, el Tècnic de Medi Ambient de l’ajuntament i representants de diferents entitats, com ADF i membres del Camí del Riu. A més està amb contacte amb la Deixalleria per tot el que sigui necessari.

La Comissió està oberta per acceptar a membres d’altres entitats que vulguin aportar les seves idees i fer créixer l’escola Sostenible.

L’objectiu és posar en comú els diferents projectes triats pels alumnes, quins són més viables, de quins recursos es disposa, quins canvis i millores cal fer en els diferents projectes engegats, valorar el funcionament d’aquests i prioritzar. Durant aquest curs han optat pels projectes Apilo, consistent en potenciar i conscienciar de la recollida de piles a tota l’escola amb l’incentiu de participar en un concurs; el projecte  “Les plantes de la nostra escola”, per conèixer, estudiar i analitzar els diferents tipus de plantes que hi ha al centre, renovar-ne i afegir-ne de més; la Revisió de la separació de residus a les aules, que vol revisar si a totes les aules es disposa dels contenidors adients per a una bona separació de residus, així com potenciar la separació millorant els contenidors i conscienciant de forma continuada l’alumnat; "Cartells, rètols" per identificar cada espai, zona, contenidors i altres que facilitin una millor sostenibilitat; L' “Hort i Bosc de les escoles” per dinamitzar uns espais comuns al poble per poder treballar tots els aspectes de l’hort i vincular-los a espais naturals com els boscos, torrents i marges creant una continuïtat;  Millorar la separació de residus als patis: tramitació de diferents contenidors per facilitar i potenciar la separació en els espais comuns de l’escola; Macroplantada: arran d’un projecte internacional, s’està programant en l’àmbit de Sant Sadurní unes jornades per sensibilitzar l’alumnat en les causes i problemàtiques del canvi climàtic, junt amb una planta general en diferents espais del poble; entre altres projectes com la renovació de la informació del plafó de la bassa d’amfibis, la col·locació de rètols orientatius i informació de diferents plantes de l’entorn i el manteniment i intervenció en els espais apadrinats.

Pujar al principi de la pàgina