Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia
Es preveu que les obres estiguin enllestides en dos mesos

Aquest dijous han començat les obres de la pista d'skate al Parc Lluís Companys, entre els barris del Gat Cendrer i Pla d’En Mestres, just al costat de les pistes de bàsquet i futbol, unes obres que es preveu que s'allarguin un parell de mesos.

La pista constarà de dues zones, amb un espai principal de patinatge, amb rampes, salts i trucs, i una més circular, que ocuparan en total una superfície d’uns 575 metres quadrats. La construcció compta amb un pressupost d'uns 80.000 euros.

La construcció d’aquesta pista permetrà també millorar els accessos al propi parc i afavorirà un millor aprofitament dels espais del voltant, integrant-se totalment al paisatge. Serà de formigó i s’ha dissenyat d’acord a la recomanació d’experts del sector i skaters de la comarca, per mitjà d’un procés participatiu, encapçalat pel Servei de Joventut de l’Ajuntament.

Els elements comptaran amb alçades i nivells que permetran l’ús i l’evolució de tot tipus de patinadors, des dels més novells als més experimentats, una instal·lació multinivell on es promociona els aspectes més positius de la cultura de l’skate: exercitar el cos, conviure amb respecte i transmetre l’experiència a les noves generacions. L’enjardinament dels voltants i l’arbrat busquen la plena integració de la pista a la vila, per tal que tota la ciutadania es faci seva la instal·lació.

La pista d’skate és una demanda del col·lectiu jove que es remunta a l'any 2008. El Servei de Joventut ha estat durant tot aquest temps en contacte amb els diferents grups de joves implicats en aquesta pràctica esportiva i el passat mes de juliol es va realitzar un procés participatiu per recollir propostes, opinions i suggeriments al mateix emplaçament, on moltes persones, especialment joves, van poder veure l'avantprojecte del nou espai.

El projecte l’ha redactat Ozcáriz-Lindstrom Arquitectes i el construeix l’empresa Vulcano Construcciones, sota la direcció dels Serveis Tècnics de l’Ajuntament.

planol pista skate

PUBLICAT EL 11.01.2019