Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Poc ennuvolat22ºC-6ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 18.12.2018
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
L'Ajuntament de Sant Sadurní adquireix Can Guineu
Can Guineu 1 singatura
Aquest dilluns s'ha signat la compravenda d'aquest històric edifici, que serà a partir d'ara de titularitat municipal

Aquest dilluns la sala de plens ha acollit la signatura de compravenda de la casa de Can Guineu, en què hi han pres part l'alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribas i la primera tinent d'Alcalde, Maria Rosell, així com els representats dels que fins ara eren els propietaris d'aquest històric edifici, Codorniu SA, Freixenet SA i Juvé i Camps, SAU, que serà a partir d'ara de titularitat municipal.

A finals del mes de juny de 2017 l'Ajuntament va signar un preacord amb els tres propietaris de la casa pairal, declarada Bé Cultural d'Interès Local, per tal d´adquirir l'edifici. Tot i que l'adquisició s'ha endarrerit diversos mesos en relació amb el termini inicial acordat, la bona voluntat de totes les parts per tirar endavant l'operació ha fet que es mantinguin les condicions de l'operació, valorada en 300.000 euros, tal i com es va definir a la declaració d'intencions.

Can Guineu

L’immoble, declarat Bé Cultural d'Interès Local, és una construcció de grans dimensions que dóna als carrers Hospital i Sant Antoni. Es troba ubicat en una posició estratègica, al centre neuràlgic de Sant Sadurní i a pocs metres de l’Ajuntament i davant del Centre d’Interpretació del Cava. Compta amb gairebé 2.700 metres quadrats entre la casa pairal, el soterrani on antigament s’hi ubicava el celler, una planta baixa i tres plantes superiors, a més dels porxos i les terrasses.

La manca d’inversió i d’actuacions per part dels propietaris durant gairebé tres dècades obligarà a una important rehabilitació que farà molt necessària la cerca de subvencions i les aportacions per part d’altres administracions i que s'haurà de fer front durant els propers anys, abans que l'edifici pugui estar en condicions per a acollir activitat.

L'ús d'aquest edifici es definirà en un procés de participació ciutadana que culminarà amb una consulta als veïns i veïnes del municipi i que se celebrarà en el proper mandat.

Can guineu 2

Can guineu 4

Can guineu 3

Pujar al principi de la pàgina