RÓdio Sant SadurnÝ
Es celebra l'aniversari de la cessiˇ dels terrenys que van fer possible els habitatges

Diumenge els habitatges Vilarnau estaven de celebraciˇ. I Ús que fa 50 anys que es van cedir els terrenys per tal que es poguessin construir habitatges, un primer pas per fer possible el que ara Ús un dels barris de Sant SadurnÝ d'Anoia.

L'Alcalde, Josep Maria Ribas, acompanyat d'una Ómplia representaciˇ del consistori, va presentar l'acte junt amb el periodista Pep Forns, autor del llibre 'Les veus d'un Barri i Josep Pedrola, president de l'Associaciˇ 1iTots del Barri Vilarnau, en un acte en quŔ hi van prendre part membres de la Comissiˇ de socis fundadors i familiars i en quŔ tambÚ es va inagurar un cartell de benvinguda al barri. L'acte va comptar amb m˙sica i un brindis final.

Breu hist˛ria

L'any 1968 els germans Segura Viudas van cedir uns terrenys per a la construcciˇ d'habitatges, ja que moltes de les persones venien de fora a treballar no podien tenir un habitatge digne. Al cap d'un parell d'anys es va comenšar a construir els habitatges que ara conformen el Barri Vilarnau.

Els sadurninecs Modest Rigol, Joan Rosell i Jordi Llopart van encapšalar la inciativa i es va crear una cooperativa buscant els recursos per fer la realitat els pisos a un preu raonable.  La Comissiˇ de socis fundadors de la Cooperativa Habitatges Vilarnau estava formada per persones amb ganes de colĚlaborar els uns amb els altres: Joan Cuscˇ Clavera, Montserrat Rubiralta, Salvador Mata Bardina, Joan Rosell Mata, Modest Rigol, Ramon Rigol Ordi, Vicenš Puyo TornÚ, Francesc Medall Estruch, Joan MartÝ Romeu, Jaume Casadˇ LleixÓ, Jordi Llopart Romeu, Joan Parera Card˙s, AgustÝ Riambau Mir, Josep Torres Canals, Josep Domingo Parellada, Jacint Cuscˇ Clavera, Joan Mata Marrugat, Vicenš Cuadern GavaldÓ i LluÝs Eroles Benabarre.

El Barri Vilarnau doncs, nascut a principis dels anys 70 en un moment d'explosiˇ demogrÓfica i d'importants fluxos migratoris, s'ha desenvolupat amb una vida social intensa i amb una identitat molt marcada. L'any 1992 es va inaugurar el Centre CÝvic o Centre Vilarnau, arran de la demanda dels ve´ns i ve´nes per dinamitzar la vida sociocultural i donar el mÓxim de suport a totes aquelles persones que hi volien portar a terme activitats en benefici de la comunitat. Durant aquests anys, ha estat en canvi constant, tant pel que fa a l'estructura com la distribuciˇ interna i l'oferta de serveis.

El mot Vilarnau forma part del vocabulari quotidiÓ dels sadurninencs, perquŔ Ús un nom associat a una escola -que avui dia ja no hi Ús-, un barri, un carrer i un cava de la vila. El seu origen estÓ vinculat a un antic castell que hi havia al marge del riu Anoia, molt a prop de Can Codorniu. El castell de Vilarnau formava part de les terres del castell de Subirats.

PUBLICAT EL 30.11.2018