Ràdio Sant Sadurní
Reconeixement de la Confraria als populars cuiners en un acte festiu a la plaça de l'Ajuntament

La Confraria del Cava ha reconegut aquest dissabte al vespre a la plaça de la vila de Sant Sadurní d'Anoia els germans Sergio i Javier Torres com a nous Ambaixadors del Cava. Els populars bessons, xefs dels restaurants La Cocina de los Torres, a Barcelona, i Dos Cielos, a Madrid, a més de presentadors del programa ‘Torres en la cocina´ de TVE han estat nomenats en una plaça de plena, i en el marc d´un del actes més destacats de la 37a Setmana del Cava.

La celebració ha estat marcada per un to clarament festiu, un dels objectius que la Confraria s´havia marcat enguany per aquesta activitat. Abans del nomenament s'han pogut seguir diverses intervencions artístiques de Banjara Studio i l´actuació musical del grup penedesenc Sidral Brass Band. Enguany pregó ha anat a càrrec de la humorista Judit Martín, guanyadora del premi Gat Perich d´Humor 2018 per la seva intervenció en el programa de TV3 ‘Polònia´, on interpreta diversos personatges com el de Marta Ferrusola o Cristina Cifuentes. Elles han estat algunes de les que han 'pregonat' la Setmana del Cava en boca de l´actriu, que també ha explicat una llegenda sobre Sant Sadurní que ha provocat les rialles del públic.

Després del pregó, el president de la Confraria del Cava, Jaume Armengol, ha nomenat els nous Ambaixadors del Cava que s'han declarat uns grans amants del cava, i han reconegut que el fan servir sovint per elaborar les seves receptes. Sergio i Javier Torres, a més, s'han compromès a parlar del cava de Sant Sadurní en un dels seus programes de televisió. L'acte ha acabat amb un brindis col·lectiu del públic que omplia la plaça amb els protagonistes de l'acte.

Altres actes destacats de la 37a Setmana del Cava 

Portes obertes solidàries. El 12 d´octubre diversos cellers obriran les seves portes per als visitants. Molts destinaran el que recaptin a accions solidàries

Investidura tardoral. Es farà el 19 d´octubre i s´investiran el nou Confrare d´Honor i els de Mèrit de la Confraria. Com els darrers dos anys, la Confraria reconeixerà enguany dins la Investidura Tardoral una personalitat amb llarga trajectòria dins el sector del cava. En aquesta ocasió serà Pere Llopart, propietari de les caves Llopart.

XII Cursa Solidària País del Cava. Es disputarà el diumenge 28 d´octubre. En les deu edicions anteriors, aquest cursa ha aconseguit recaptar més de 120.000 euros per la Marató de TV3, enguany dedicada al càncer.

7a Nit Solidària del Cava. Tindrà lloc el 23 de novembre al MNAC i recaptarà beneficis per Càritas. Aquesta iniciativa ha recollit més de 150.000 euros en sis edicions.

[Nota i imatges Confraria del Cava]
PUBLICAT EL 08.10.2018