Ràdio Sant Sadurní
Aquest divendres es va inaugurar un habitatge al barri Vilarnau destinat a persones en situació d'especial vulnerabilitat social

Aquest divendres es va inaugurar la Llar d'Acollida Les Margarides, un habitatge situat al barri Vilarnau, al carrer Margarides, i que s'adreçarà a persones soles i en especial situació de vulnerabilitat social.

Es tracta d'un equipament que estarà gestionat per Càritas de Sant Sadurní i que ha estat promogut amb el suport de la parròquia, empreses, institucions i donatius particulars de ciutadans del municipi. L'acte va comptar amb la presència del bisbe de Sant Feliu, Agustí Cortés; el rector de la parròquia de Sant Sadurní, Carles Catasús; l'alcalde de la vila, Josep Maria Ribas; Jaume Lujan, coordinador de Càritas Parroquial i Joan Torrents, director de Càritas Diocesana, a més de diversos regidors del consistori, veïns i diverses persones vinculades al barri i a la parròquia.

Aquest habitatge havia estat utilitzat per a donar classes de catequesi i també com a espai de trobada i reunió, però amb els anys va anar quedant en desús. Després d'una important rehabilitació, el pis compta amb tres habitacions individuals, lavabo, cuina, menjador i safareig. L'equipament s'integràrà a la xarxa del programa sense Llar i Habitatge de Càritas diocesana de Sant Feliu de Llobregat. La Llar Les Margarides se sumarà així als sis pisos compartits que ja estan en funcionament a municipis com Vilafranca, Vilanova, Molins de Rei, Sant Climent de Llobregat i el Prat del Llobregat.

L'aportació econòmica de les persones que hi conviuran podrà ser de fins al 30% dels seus ingressos i se'ls oferirà l'habitatge per una estada de mitja durada, al voltant dels dos mesos, fins que puguin refer la seva situació. També comptaran amb un acompanyament i assessorament en el seu procés d'integració social i autonomia personal. La Llar d'Acollida té com a criteris d'accés que la persona no tingui coberta de manera digna la necessitat d'allotjament, amb capacitat per viure de manera autònoma, amb insuficients ingressos i que estigui en seguiment social per part de Càritas, els serveis socials municipals o d'altres entitats socials i solidàries.

PUBLICAT EL 15.09.2018