Ràdio Sant Sadurní
Xavier Pagès, CEO de Codorniu i candidat dels elaboradors, pren el relleu de Pere Bonet al capdavant de la DO Cava

El conseller delegat del grup Codorniu i vicepresident de la Federació Espanyola del Vi, Xavier Pagès, ha estat escollit aquest dimarts com a nou president de la Denominació d'Origen Cava i encapçalarà el Consell Regulador durant els propers quatre anys, en substitució de Pere Bonet.

Pagès ha obtingut la presidència en segona votació, després que es presentessin fins a quatre candidatures, mostra de la certa divisió que hi ha al si del sector.

En un comunicat de la Denominació d'Origen, Pagès ha afirmat que accepte aquest repte il·lusionant per continuar treballant per consolidar les bases de la construcció del prestigi del sector del cava.

Xavier Farré, representant dels agricultors i que també presentava candidatura, ha estat reelegit com a vicepresident i ha asegurat que es posa a disposició de Pagès tot i que 

ha lamentat l'oportunitat perduda que els viticultors assumissin per primera vegada la presidència del Consell Regulador del Cava.

El nou mandat a la DO Cava de Pagès s'enceta després d'unes eleccions en què els elaboradors i agricultors catalans han reclamat amb força un major accent pel territori i amb l'objectiu de continuar treballant per recuperar el prestigi del cava i passar pàgina a la guerra dels preus baixos.

ÀUDIO XAVIER FARRÉ, REELEGIT VICEPRESIDENT CONSELL REGULADOR DE CAVA

PUBLICAT EL 29.08.2018