RÓdio Sant SadurnÝ
Els 12 vocals escolliran, el proper 28 d'agost, el futur president

La Federaciˇ de Cooperatives AgrÓries de Catalunya i la coaliciˇ Viticultors del Cava, formada per  Uniˇ de Pagesos, JARC i Associaciˇ de Viticultors del PenedŔs, van ser les clares guanyadores en uns comicis en quŔ s'havia fet una intensa crida a la participaciˇ des de Catalunya, davant les candidatures que es presentaven des de Requena i Extremadura.

De les mÚs de 6.000 persones i representants amb dret a vot, finalment la participaciˇ va ser del 42,5%.  Les Cooperatives AgrÓries del Cava van rebre el 86% dels suports, mentre la coaliciˇ de viticultos del cava tambÚ va escombrar a la resta de propostes amb un 77% dels vots. Clar triomf de les candidatures catalanes que tenen per davant un repte de futur i de transformaciˇ del sector.

Des d'alguns sectors, com la marca corpinnat que impulsen sis cellers del PenedŔs, ja han demanar a la nova junta mesures per corregir alguns problemes de la denominaciˇ, com les marques blanques i els preus baixos, la pŔrdua d'imatge o la manca de zonificaciˇ dins la pr˛pia denominaciˇ d'origen, entre d'altres.

Un cop constitu´t el plenari, els 12 vocals escolliran, el proper 28 d'agost, el futur president del Consell Regulador del Cava. De moment, per˛, amb nomÚs una candidatura sobre la taula, la de Josep Graells, de Vallformosa.

Joan Pascual, candidat de l'Associaciˇ de Viticultors del PenedŔs, valorava aixÝ els comicis:

PUBLICAT EL 27.07.2018