Ràdio Sant Sadurní
Els 12 vocals escolliran, el proper 28 d'agost, el futur president

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i la coalició Viticultors del Cava, formada per  Unió de Pagesos, JARC i Associació de Viticultors del Penedès, van ser les clares guanyadores en uns comicis en què s'havia fet una intensa crida a la participació des de Catalunya, davant les candidatures que es presentaven des de Requena i Extremadura.

De les més de 6.000 persones i representants amb dret a vot, finalment la participació va ser del 42,5%.  Les Cooperatives Agràries del Cava van rebre el 86% dels suports, mentre la coalició de viticultos del cava també va escombrar a la resta de propostes amb un 77% dels vots. Clar triomf de les candidatures catalanes que tenen per davant un repte de futur i de transformació del sector.

Des d'alguns sectors, com la marca corpinnat que impulsen sis cellers del Penedès, ja han demanar a la nova junta mesures per corregir alguns problemes de la denominació, com les marques blanques i els preus baixos, la pèrdua d'imatge o la manca de zonificació dins la pròpia denominació d'origen, entre d'altres.

Un cop constituït el plenari, els 12 vocals escolliran, el proper 28 d'agost, el futur president del Consell Regulador del Cava. De moment, però, amb només una candidatura sobre la taula, la de Josep Graells, de Vallformosa.

Joan Pascual, candidat de l'Associació de Viticultors del Penedès, valorava així els comicis:

PUBLICAT EL 27.07.2018