Ràdio Sant Sadurní
L'operació es xifra en uns 390 milions d'euros

El fons nord-americà Carlyle adquirirà la major part de les accions del grup Codorníu per un import de 390 milions d'euros. Després que hagués avançat la notícia el diari La Vanguardia, la companyia confirmava la notícia en un comunicat. Segons Codorniu, aquest acord "permetrà impulsar la internacionalització i donar continuïtat a l'estratègia del grup centrat en la construcció de marques de valor i prestigi"El grup Codorníu Raventós va tancar el 2017 liderant el mercat estatal, i amb uns ingressos globals de 236 milions d'euros. Compta amb deu bodegues repartides a l'Estat, Argentina i Califòrnia i 3.000 hectàrees de vinyer propi i comercialitza sis marques vinícoles.

La compra de més de la meitat de Codorniu per part d'un fons estranger arriba poc després que l'altra gran firma del sector, Freixenet, seguís el mateix camí, en el seu cas, amb l'adquisició de més de la meitat de les accions per part del grup alemany Henkell.

CCOO ha reclamat que aquesta operació de venda ha de garantir l’ocupació del grup i la consolidació d’un projecte industrial de futur. El comitè d'empresa i el sindicat han demanat una reunió "de caràcter urgent" a la direcció de Codorníu perquè compleixi amb la seva "obligació" d’informar a la representació dels treballadors sobre aquesta operació i exigir que es faci amb garanties per a les treballadores del grup.Així mateix, també reiteren que exigiran a la nova direcció del grup garanties "d’estabilitat i de futur" per al conjunt de la plantilla i la definició d’un projecte industrial de futur per a la l'empresa de cava.

Antonio Domínguez, portaveu de CCOO a Codorniu, ha explicat a Ràdio Sant Sadurní que "els treballadors ens hem assabentat per la premsa, ens sembla una falta de respecte" i ha afegit que "estem perdent el control a empreses emblemàtiques del Penedès i que generen molts llocs de treball, i els polítics s'ho estan mirant sense dir res".

PUBLICAT EL 29.06.2018