Ràdio Sant Sadurní

AVUI: Descobert 21ºC|5ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube
BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
Cava
Bloqueig en les negociacions del conveni del cava
CCOO ha denunciat públicament la resposta negativa de la patronal a totes les propostes de la plataforma sindical

La plataforma demana un increment salarial del 3,5% revisable i millores socials com els complements salarials en període de baixa, a més de la reducció de vuit hores anuals, l'ajut escolar des dels 3 anys o una clàusula per evitar la bretxa salarial, entre d'altres. Mesures que es plantegen en un moment de recuperació econòmica i de nou creixement de vendes del sector.

La patronal, en canvi, ofereix un increment salarial del 1% variable i sense un criteri determinat, al·legant que, malgrat que la crisi ha acabat, el preu de les ampolles és baix comparat amb productes similars com el Prosecco italià i, per tant, les vendes no donen grans beneficis. Uns arguments que la plataforma sindical no accepta.

El proper 21 de juny es tornarà a reunir la mesa per tal de negociar el conveni. En cas de no arribar a un acord, la plataforma ja ha anunciat que crearà un calendari de mobilitzacions coincidint amb la verema i que confluirà en la Setmana del Cava, a l'octubre.

Podeu escoltar l'entrevista a l'Antonio Domínguez, portaveu de CCOO de la mesa negociadora del conveni:

PUBLICAT EL 12.06.2018
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic