Sant Sadurní d'Anoia - Capital del cava

AVUI: Descobert 23ºC|10ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube
BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
Ple maig 1
El ple de maig aprova un paquet d'inversions per valor d'un milió d'euros
Verònica Berlanga pren possessió de l'acta de regidora de ICV, en substitució de Mati Hernando

La sessió plenària del mes de maig celebrada aquest dimarts va comptar amb l'aprovació d'una modificació de crèdit per valor de 965.000 euros que es destinaran a cobrir un important paquet d’inversions. Aquesta va ser una de les propostes destacades d'un ple que es va prolongar més de quatre hores i amb dues interrupcions perquè els partits acostessin posicions en d’altres qüestions plantejades.

A l'inici, Verònica Berlanga va prendre possessió de l'acta com a nova regidora d’ICV, en substitució de Mati Hernando. La nova presència al consistori ha motivat també algunes modificacions en la representació de la formació a diversos òrgans i comissions municipals.

També es va incorporar, en aquesta part inicial del ple, una declaració institucional de tots els partits per expressar públicament el rebuig a la sentència judicial del cas de La Manada, que va tenir un fort impacte mediàtic i social fa unes setmanes.

Per unanimitat es va aprovar inicialment el reglament d'ocupació de la via pública amb terrasses d’establiments de restauració. Tots els grups es van felicitar pel consens assolit amb el sector, però des de l'oposició es va lamentar que la tramitació d’aquesta proposta s'hagi dilatat tants anys.

També va tenir el suport unànime la modificació del reglament de funcionament del Casal municipal de la gent gran, per tal d'atendre les necessitats dels usuaris i agilitzar algunes qüestions administratives.

El ple també va definir els dies 9 de setembre i 29 de novembre com a festes locals per a l’any 2019.

Partida d’inversions

El govern va rebre l’únic suport del PP a la modificació de crèdit per crèdit extraordinari i suplement de crèdit, per valor de 965 mil euros; el PSC i ICV van votar-hi en contra i la CUP s'hi va abstenir.

Amb aquesta partida s'afrontaran en el propers mesos inversions a la via pública, amb una forta injecció per a l'asfaltat de carrers, l'enllumenat o la construcció d'un pàrquing d’autocaravanes, per un valor total de 320 mil euros; 260 mil euros es destinaran a la segona fase del Centre Cultural, per a la construcció de l'arxiu municipal i l'escola d’adults; 100 mil euros a la millora de la senyalització, inversió per l'arranjament de la cuina de l’escola Jacint Verdaguer; també es destinaran recursos a la instal·lació d’una nova pista d’skate o per a la rehabilitació de l'antiga biblioteca del carrer Sant Pere, on s'hi ubicarà el departament de Serveis Socials.

Des de l'oposició es va lamentar la manca de participació i de diàleg per part del govern a l'hora de consensuar i fixar aquestes prioritats i projectes.

També es va aprovar la modificació de crèdit per a dotar d’una partida al programa de beques acadèmiques de la Fundació Cultural Parera.

En un altre ordre de qüestions de tràmit, el ple també va aprovar la revisió de l’IPC en el contracte de gestió del servei de la deixalleria municipal, amb l'abstenció del PP i la CUP; també va donar llum verda a l'aprovació inicial de la modificació puntual del POUM i d'un projecte en sòl no urbanitzable.

A la part de control, es va informar de la pròrroga de la declaració d’intencions per a la compravenda de la casa pairal de Can Guineu, per tal que es faci efectiu aquest any i l’immoble passi a ser de titularitat municipal.

Mocions

L'ordre del dia es va alterar per avançar a l'apartat de mocions la proposta presentada per ICV a petició dels sindicats de CCOO i UGT, per demanar la restitució de la jornada laboral de 35 hores per als treballadors municipals. La discussió va provocar dos recessos i finalment es va desestimar en segona votació i amb vot de qualitat de l'alcalde, després que la proposta rebés els vots a favor de l’oposició (8) i el vot contrari de les dues formacions del govern (PDeCAT i ERC – 8).

Les esmenes plantejades durant el debat per tal de facilitar la creació d’una taula de negociació no van fer canviar el posicionament del govern, que es va remetre als informes jurídics i tècnics per abordar la qüestió quan legalment sigui possible. Des de l'oposició es va criticar la manca de voluntat política i de diàleg del govern amb els representants dels treballadors.

Sí es va aprovar i per unanimitat una altra proposta d’ICV per declarar el municipi territori lliure de paradisos fiscals, amb l'objectiu d’incorporar clàusules ètiques als processos de contractació pública. Després d’algunes esmenes es va consensuar sol·licitar una declaració jurada a les empreses adjudicatàries que no tenen cap tipus de vinculació amb paradisos fiscals ni amb l’evasió d’impostos.

En una part final amb notable accent solidari, es van aprovar mocions de suport a l’organització Proactiva Open Arms, així com a la protecció dels defensors dels drets humans a Colòmbia.

També va aprovar-se per unanimitat la moció de la CUP per impulsar la transparència municipal, una qüestió en què el govern va comprometre's a prendre les mesures necessàries. No va prosperar, en canvi, la moció del PSC en relació a la xarxa del programa de Garantia Juvenil per fomentar l'ocupació entre els joves. El govern, que va votar-hi en contra, va defensar les polítiques d’ocupació juvenil realitzades a través dels serveis municipals i comarcals, i la CUP s'hi va abstenir.

Precs i preguntes

A l’apartat de precs i preguntes, el PP va posar sobre la taula les queixes d'alguns veïns sobre la desaparició de les plaques de gual i va reclamar un major manteniment i neteja dels espais verds i dels elements de gimnàstica del parc Lluís Companys.

La CUP, per la seva banda, va tornar a insistir en la petició d’informació sobre l'evolució del procés participatiu del Pressupost municipal i també sobre la Comunicació municipal. Pel que fa al PSC, va demanar una millor senyalització de pas a les obres de construcció de la rotonda de Codorniu. També va sol·licitar algunes millores en l’equipament del Casal municipal de la Gent Gran i la millora en el manteniment de la via pública.

Després que el govern donés resposta a algunes de les qüestions, es va donar punt i final al ple poc abans de la mitjanit.

Ple maig 3

Ple maig 2

PUBLICAT EL 30.05.2018
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic