RÓdio Sant SadurnÝ
L'actuaciˇ tÚ una durada d'uns quatre mesos i no es preveu que es produeixin talls ni desviacions en el trÓnsit

La setmana passada es van iniciar els treballs de construcciˇ de l'esperada rotonda de Codorniu, a la carretera BV-2244, una demanda hist˛rica del municipi. Les obres arrenquen amb mÚs d'un any d'endarreriment i la previsiˇ Ús que puguin executar-se en un termini de mÓxim de quatre mesos. La intenciˇ Ús que la circulaciˇ per aquesta via es mantingui amb normalitat i sense talls ni desviacions significatives durant el temps que es prolongui aquesta intervenciˇ.

L'actuaciˇ, impulsada pel departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, compta amb un pressupost de 343.000 euros.

La rotonda permetrÓ millorar la seguretat i la canalitzaciˇ del trÓnsit en un encreuament des d'on s'accedeix al nucli urbÓ, al cementiri i a Can Codorniu. Actualment, Ús una intersecciˇ en creu que no disposa de carril central de gir per als girs a l'esquerra.

La calšada anular tindrÓ 2 carrils amb una amplada de 8 metres, amb un voral interior de 0,5 metres i una vorera de 2 metres al costat que ha de donar continu´tat a l'itinerari de vianants que diÓriament creuen el cinturˇ de ronda. Aquesta va ser una de les principals demandes que va traslladar l'Ajuntament als responsables de la Generalitat per tal que la rotonda no nomÚs tinguÚs en compte els vehicles que hi circulen si no tambÚ les desenes de ve´ns i ve´nes i usuaris que passen cada dia a peu per aquest punt. Als vespres aquest zona de pas quedarÓ ilĚluminada per tal d'afavorir la seguretat, especialment dels vianants.

PUBLICAT EL 22.05.2018