Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Poc ennuvolat22ºC-6ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 11.04.2018
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Intercanvi d'experiències amb la delegació de docents d'Al-Hoceima (Marroc)
al-Hoceima
En els darrers 7 anys s'ha treballat pels Drets Humans, la Igualtat i pel concepte de Ciutadania

Una delegació de docents d'Al-Hoceima (Marroc) va ser divendres a l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia, de visita al Penedès en el marc d'un projecte educatiu amb Equalmón.

Equalmón ha dut a terme durant 7 anys el projecte 'Xarxa d'escoles sense violència' a la província d'Al-Hoceima, tot impulsant una política educativa  basada en els drets humans, els drets dels infants i l'equitat de gènere a les escoles, conjuntament amb AFFA, la contrapart del Marroc.
En el projecte s'hi han implicat les escoles del Rif i el seu entorn social i diversos instituts del Penedès i l'èxit del projecte ha consistit sobretot en la creació dels Clubs dels Drets Humans (DDHH), centres de documentació i d'irradiació de drets i llibertats, i  l'assoliment, en el darrer any, del compromís i la implicació econòmica del Ministeri d'Educació del Marroc, que garantirà la continuïtat del projecte quan finalitzi el finançament per part d'Equalmon.

L'alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribas, i la regidora de Cooperació, Montse Medall, acompanyats pel regidor Rafa Berlanga, gran coneixedor del Marroc, així com  membres d'Equalmón -encapçalada pel seu president, Antoni Resta- Mans Unides i Amnistia Internacional, integrants del Consell municipal de Cooperació i la tècnica del servei, van tenir un interessant intercanvi d'idees i reflexions amb els membres de la delegació d'AFFAGrup: Said El Khattabi, representant del Ministeri d'Educació del Marroc a Al-Hoceima; Khalid El Moulahid, mestre i membre d'AFFA-RIf (Association Forum de Femmes au Rif) d'Al-Hoceima; i Mohamed Addam i Farid Oulad Mhand, professors de secundària.

L'Alcalde, Josep Maria Ribas, va agrair-los la visita i va recordar que el municipi dedica des de fa molts anys l'1% del pressupost a Cooperació: “Ho tenim molt arrelat a Sant Sadurní, sigui quin sigui el partit que estigui al govern. Catalunya som un país solidari, tenim la influència de molta gent que ha vingut de fora”.

Montse Medall va recordar la gran acollida que els van oferir quan una delegació penedesenca va visitar el Marroc el mes de desembre i els va instar a continuar lluitant pels drets i les llibertats.

Els docents d'Al-Hoceima, contents per l'acollida, van explicar les dificultats que pateix el seu país i van subratllar la importància de l'Educació com a eina clau per definir els ciutadans del futur.  En nom dels nens i nenes de l'associació, van reflexionar sobre  què ha suposat la globalització, el relat dels mitjans de comunicació i el fet que els joves s'emmirallin en Europa i vulguin venir a qualsevol preu, per molt que mirin d'explicar-los i fer-los prendre consciència de la realitat.

Van destacar que amb aquest projecte han millorat molt en els darrers set anys: han aconseguit cessar amb la violència a les aules, que més de 500 alumnes hagin tornat a l'escola, que les manifestacions al carrer siguin pacífiques, malgrat que asseguren que l'Estat vulnera els seus drets i els fa topar amb la realitat i van fer especial esment a la importància del treball en xarxa amb Catalunya.

Més imatges al Flickr de l'Ajuntament
Pujar al principi de la pàgina