Publicació 05.04.2018
control drogues
Fa un mes i mig la Policia Local va incorporar el dispositiu portàtil de control d'estupefaents i s'ha registrat 8 positius

Fa un mes i mig la Policia Local de Sant Sadurní d'Anoia va incorporar al seu material de dotació un dispositiu portàtil per controlar si els conductors que circulen pel municipi han consumit drogues que poden afectar la conducció.

Aquest dispositiu permet, en breus instants, saber exactament si la persona que condueix té presència d'estupefaents a l'organisme i indica de quines substàncies es tracta. Durant aquest mes i mig s'ha registrat 8 positius en diferents substàncies.

El consum de drogues afecta la conducció i en conseqüència hi ha més possibilitats de patir accidents, en moltes ocasions greus, que poden afectar també a terceres persones. És per això que la Policia Local  fa una crida a la responsabilitat i demana que no es condueixi si s'ha consumit algun estupefaent, psicotròpic o qualsevol substància que pugui fer minvar la seguretat.

També es recorda que l'article 27 del Reglament General de Circulació prohibeix conduir si s'ha consumit psicotròpics, estimulants o altres substàncies anàlogues, entre les quals s'inclouen medicaments o altres que alterin l'estat físic o mental i puguin afectar la conducció i adverteix que les infraccions a les normes estan considerades com a "molt greus" i que el Codi Penal també considera delicte conduir sota l'efecte d'aquestes substàncies.