Sant Sadurní d'Anoia - Capital del cava

AVUI: Descobert 22ºC|7ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube
Notícies
Catala i avis
Els alumnes del Bàsic 2 practiquen el català amb els voluntaris del Casal Municipal de la Gent Gran
“Compartim en català” és el nom d´aquest petit projecte que s´ha pogut portar a terme gràcies a la col·laboració de la tècnica del Casal i dels seus voluntaris

El dia 22 de març, els alumnes del curs Bàsic 2 de Sant Sadurní d´Anoia van fer una pràctica lingüística amb voluntaris catalanoparlants. Aquests voluntaris són persones grans que ja estan compromeses en altres tasques i que han volgut col·laborar en aquesta activitat. Amb aquesta pràctica es pretenia reforçar l´ús del català fora l´aula, crear un espai de relació entre alumnes i vilatans, donar a conèixer la cultura d´altres països i conèixer millor Catalunya i Sant Sadurní..

Els alumnes, en grups,  van preparar a classe una petita explicació del seu país d´origen, cadascú va triar el tema que més li agradava:  festes i tradicions, gastronomia, història... Es tractava de parlar des del cor, parlar d´allò que personalment més els motivava. Alguns d´ells van preparar fotografies, un mural o fins i tot un petit escrit. Els voluntaris també van fer un treball previ amb una dinamitzadora per organitzar els grups, saber els països dels alumnes i treballar possibles preguntes.

L´activitat al Casal va ser un èxit i alumnes i voluntaris en van sortir molt satisfets. Per als alumnes, és important l´interès per al seu país d´origen i, a més,  poder practicar el català en un context real. Per als voluntaris, ha estat una experiència molt enriquidora. Hi haurà una segona trobada el més d´abril.

PUBLICAT EL 28.03.2018
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic