×  
Presentació de l'esborrany de Sílvia Romero. Biblioteca Ramon Bosch de Noya de Sant Sadurní. Presentació de l'esborrany de Sílvia Romero. Biblioteca Ramon Bosch de Noya de Sant Sadurní.

Interessant i enginyós joc metaliterari que convida el lector a reflexionar sobre l’escriptura creativa a través d’una saga familiar marcada per silencis i enganys.

SINOPSI

Múltiples reunions entre una editora i una escriptora per parlar de la nova novel·la que aquesta està escrivint ens conduiran a la història d’Aurelio Soriguera, un jove que als anys cinquanta del segle passat va abandonar la seva població natal per emigrar a Barcelona. En aquesta ciutat s’instal·larà, es casarà, tindrà descendència i, sobretot, perseguirà un gran somni: crear un imperi comercial. Però família i afecte no sempre avancen de bracet: els llaços d’unió dels Soriguera es basaran en la gelosia, la solitud, la buidor, i per damunt de tot, el secret. La seva evolució al llarg dels anys, marcada per una absoluta manca de comunicació, mostrarà al lector un ventall de comportaments i emocions marcats pel silenci sota el qual s’aixopluguen. En paral·lel a la narració coral al voltant dels Soriguera, l’editora i l’escriptora reflexionen sobre els mecanismes de la creació literària i comenten les actituds dels diversos personatges, en un joc literari que convida el lector a sumar-s’hi.

Sílvia Romero i Olea (Barcelona, 1962) és escriptora, conductora de clubs de lectura (entre d'altres, condueix el Club de Lectura "Celler de Lletres" de la biblioteca de Sant Sadurní) i llicenciada en Filologia Catalana. Ha conreat gairebé tots els gèneres: narrativa infantil, juvenil, fantàstica, relat breu, teatre, poesia, i crítica literària. Però el seu camp de treball més habitual és la novel·la, on ha guanyat alguns dels premis més importants de casa nostra (El lector de l’Odissea, Columna Jove, Sebastià Juan Arbó, Ciutat de Lleida, entre d’altres), amb obres com Amor a sang freda, Ànima mesquina, Júlia M. i El plagi. També ha escrit amb coautoria amb Alícia Gili: Iskander. Un viatge a la màgia dels llibres i El camí del Bandama Vermell. Ha estat Presidenta de l’ARC i Directora de la Revista digital Lo Càntich. Actualment participa en els programes de ràdio Tirant de llibres i Contes per somiar, de Punt 7 Ràdio Sant Celoni, presenta i condueix el programa Tast de lletres de Canal ARC-Tv, i forma part de l’equip editor de la revista de creació literària Inèdits.

silvia romero

esborrany