RÓdio Sant SadurnÝ
La prohibiciˇ Ús en terrenys forestals i la franja de 500 metres que els envolta pel risc d'incendis

Els agents rurals de la Generalitat de Catalunya han emŔs el comunicat en quŔ s'explica, com cada any, que entre el 15 de marš i el 15 d'octubre queda totalment prohibit, en els terrenys forestals (poblats o no per espŔcies arb˛ries) i en la franja de 500 metres que els envolta.

La prohibiciˇ inclou:

- Encendre foc per a qualsevol tipus d'activitat, sigui quina en sigui la finalitat. Especialment no es poden cremar rostolls, marges i restes d'aprofitaments forestals, agrÝcoles o de jardineria ni fer focs d'esbarjo. Queda exclosa de la prohibiciˇ, dintre de les Órees recreatives i d'acampada i en parcelĚles de les urbanitzacions, la utilitzaciˇ dels fogons de gas i de barbacoes d'obra amb mataguspires. Tampoc es pot fer foc per a activitats relacionades amb l'apicultura.

- Llenšar objectes encesos.

- Abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser causa de l'inici d'un foc.

- Llanšar coets, globus, focs d'artifici o altres artefactes que continguin foc.

- La utilitzaciˇ de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicaciˇ que travessin terrenys forestals.

Amb tot, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentaciˇ pot autoritzar, de manera extraordinÓria, realitzar determinats treballs i activitats que suposen un risc d'incendi forestal. Fora del perÝode de risc esmentat cal presentar una comunicaciˇ de crema. Comunicaciˇ de crema Durant el perÝode comprŔs entre el 16 d’octubre  i el 14 de marš  les persones que tinguin previst fer foc en els terrenys forestals de Catalunya definits a l’article 2 de la Llei 6/1988, de 30 de marš, forestal de Catalunya, i a la franja de 500 metres que els envolta, no necessiten una autoritzaciˇ administrativa per˛ sÝ que ho han de comunicar prŔviament (ORDRE MAB/62/2003, de 13 de febrer, per la qual es despleguen les mesures preventives que estableix el Decret 64/1995, de 7 de marš, pel qual s’estableixen mesures de prevenciˇ d’incendis forestal).

PUBLICAT EL 15.03.2018