Ràdio Sant Sadurní

AVUI: Poc ennuvolat 24ºC|10ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube

BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
Entre 15 de març i el 15 d'octubre queden prohibides les cremes sense autorització prèvia
La prohibició és en terrenys forestals i la franja de 500 metres que els envolta pel risc d'incendis

Els agents rurals de la Generalitat de Catalunya han emès el comunicat en què s'explica, com cada any, que entre el 15 de març i el 15 d'octubre queda totalment prohibit, en els terrenys forestals (poblats o no per espècies arbòries) i en la franja de 500 metres que els envolta.

La prohibició inclou:

- Encendre foc per a qualsevol tipus d'activitat, sigui quina en sigui la finalitat. Especialment no es poden cremar rostolls, marges i restes d'aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria ni fer focs d'esbarjo. Queda exclosa de la prohibició, dintre de les àrees recreatives i d'acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, la utilització dels fogons de gas i de barbacoes d'obra amb mataguspires. Tampoc es pot fer foc per a activitats relacionades amb l'apicultura.

- Llençar objectes encesos.

- Abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser causa de l'inici d'un foc.

- Llançar coets, globus, focs d'artifici o altres artefactes que continguin foc.

- La utilització de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

Amb tot, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació pot autoritzar, de manera extraordinària, realitzar determinats treballs i activitats que suposen un risc d'incendi forestal. Fora del període de risc esmentat cal presentar una comunicació de crema. Comunicació de crema Durant el període comprès entre el 16 d’octubre  i el 14 de març  les persones que tinguin previst fer foc en els terrenys forestals de Catalunya definits a l’article 2 de la Llei 6/1988, de 30 de març, forestal de Catalunya, i a la franja de 500 metres que els envolta, no necessiten una autorització administrativa però sí que ho han de comunicar prèviament (ORDRE MAB/62/2003, de 13 de febrer, per la qual es despleguen les mesures preventives que estableix el Decret 64/1995, de 7 de març, pel qual s’estableixen mesures de prevenció d’incendis forestal).

PUBLICAT EL 15.03.2018
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic