Publicació 07.03.2018
Pressupost Participatiu 2018
L'Ajuntament de Sant Sadurní destinarà enguany 90.000 euros d'inversió als projectes més votats en una consulta ciutadana que se celebrarà a l'estiu

L’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia estrenarà aquest 2018 la primera experiència de pressupostos participatius a la vila, obrint a la ciutadania el destí de 90.000 euros del capítol d’inversions.

Durant els propers mesos aquest procés participatiu recorrerà diverses fases fins a l’estiu, quan s’obrirà una consulta ciutadana en la qual hi podran participar totes les persones empadronades al municipi majors de 16 anys, i en què s’escolliran els millors projectes i iniciatives.

Aquesta és la primera experiència de pressupostos participatius a Sant Sadurní, mitjançant un procés d’empoderament i governança compartida entre l’administració pública i els ciutadans que en els darrers anys s’ha anat estenent per molts municipis i ciutats del país.

Presenta la teva proposta

El procés s’inicia aquest mes de març amb la recollida de projectes i iniciatives d’inversió.

Fins al 23 de març tothom qui ho desitgi pot fer arribar la seva proposta, des del web www.santsadurni.cat/pressupostparticipatiu2018 o bé presencialment a l'Oficina d'Atenció Ciutadana, al Casal municipal de la Gent Gran o al Centre Vilarnau. També el proper dijous 15 de març instal.larà una parada informativa al mercat municipal on es podran presentar els projectes.

Cada persona pot presentar un màxim de tres propostes i cada iniciativa no podrà superar els 60.000 euros, IVA inclòs.

Després d’una fase d’anàlisi tècnic, per avaluar la viablitat econòmica i tècnica d’aquestes propostes, i també si es tracten o no de competència municipal, l’Ajuntament elaborarà una llista amb totes les propostes que compleixin els requisits del procés i iniciarà una fase de difusió per tal de donar a conèixer les iniciatives a la ciutadania.

Consulta ciutadana

Cap al mes de juliol està previst que se celebri la consulta ciutadana, adreçada exclusivament als veïns i veïnes del municipi majors de 16 anys. Es podrà votar un màxim de tres propostes, donant 3, 2 i 1 punt per ordre de preferència, i la participació es podrà realitzar tant de manera online, mitjançant el web del procés participatiu com físicament a través dels terminals informàtics que s’habilitaran als següents equipaments: l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament, el Casal Municipal de la Gent Gran i el Centre Vilarnau. Només caldrà validar-se amb el DNI.

El projecte, impulsat per la regidoria de Participació Ciutadana, compta amb el suport del departament de Comunicació de l’Ajuntament de Sant Sadurní.

Tota la informació d’aquest procés participatiu la podeu consultar al web www.santsadurni.cat/pressupostparticipatiu2018