Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Cobert amb tormenta i pluja escasa17ºC-8ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 28.02.2018
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Resum del ple municipal de febrer
Ple febrer 2018
S'aprova el Pla d'Accessibilitat i l'ordenança que regula els preus per a l'ús i lloguer dels espais i equipaments del Centre Cultural

Aquest dimarts es va celebrar el ple corporatiu municipal de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia. La sessió es va iniciar amb més de deu minuts de retard perquè la majoria de grups municipals van aprofitar per esgotar la possibilitat de consensuar una declaració institucional sobre el manifest del dia internacional de la dona i en suport a la convocatòria de vaga feminista, un acord que va permetre retirar de l’ordre del dia diverses mocions que algunes formacions presentaven individualment en relació a la commemoració del 8 de març.

La sessió va resultar eminentment de tràmit, per a l’aprovació de diverses qüestions que s’havien de traslladar al plenari. Va ser el cas de l’acta de delimitació dels termes de Sant Sadurní i Sant Llorenç d'Hortons, per tal de corregir alguna discrepància en matèria de cadastre o el registre de la propietat. Totes les formacions, amb l’abstenció del PP – que va reclamar que prèviament s’hagués aprovat un reglament d’ús del Centre Cultural-, van aprovar la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa d’ús de diversos espais municipals, amb la revisió de preus i condicions per la cessió i lloguer dels nous espais i equipaments disponibles al nou Centre Cultural de la plaça Nova.

Per unanimitat es va donar suport al Pla d’Accessibilitat de Sant Sadurní d’Anoia, un treball que ha comptat amb una subvenció de la Diputació de Barcelona per valor de 45.000 euros. Des de l’oposició es va insistir en la necessitat que l’Ajuntament determini un calendari i una previsió econòmica per tal d’endegar el paquet de mesures i actuacions que preveu aquest document, i que situa la inversió global per sobre de l’1,3 milions d’euros.

El govern també va obtenir el suport de tots els grups en l’aprovació del pla econòmic financer dels anys 2017-18, amb l’excepció del PSC, que va votar-hi en contra en la línia del seu posicionament en relació al pressupost de l’exercici anterior.

Mocions

A banda de les diverses mocions relatives al 8 de març que figuraven a l’ordre del dia inicial del ple, també el PSC va optar per retirar la seva moció en relació a l’establiment d’un sistema públic de pensions amb major capacitat de redistribució, per tal de treballar la proposta en comissió i cercar un text conjunt en consens amb la resta de grups polítics.

I després d’una fase de debat es va desestimar la proposta del Partit Popular per tal de impulsar un sistema que permetés als veïns i veïnes de la vila disposar de 30 minuts diaris gratuïts a les zones blaves. La moció només va trobar el suport del PSC i l’abstenció de la CUP, mentre que el govern i ICV van votar-hi en contra. PDeCAT i ERC i també ICV van defensar un model en què es prioritzi els vianants, van recordar que hi ha diversos espais d’aparcament gratuït molt a prop del centre i que des de SOM Sant Sadurní ja es faciliten minuts d’estacionament gratuït als clients. També la CUP va subratllar la seva aposta per municipalitzar el servei una vegada finalitzi la concessió de gestió.

A l’apartat de precs i preguntes, el PP i també el PSC van demanar major esforç de neteja i de seguretat al parc de la Rambla després dels episodis d’incivisme a la zona. També el grup municipal socialista va demanar que es revisés el camp de cobertura dels nous llums LED instal·lats a alguns carrers de la vila i també sobre la trobada entre SOM Sant Sadurní l’Ajuntament amb motiu de la restricció de circulació al carrer Raval. En el torn també es va aprofitar per felicitar l’equip de robòtica de l’escola Vedruna, classificat per a la fase estatal del concurs Lego, i es va fer una petició al voltant de la commemoració de l’Any Pompeu Fabra.

Abans de cloure un ple que es va prolongar al voltant de les dues hores, el govern va respondre algunes qüestions, i també va ampliar informació en relació al projecte de memorial democràtic i en la redacció d’un text institucional en defensa de l’escola catalana i el model d’immersió que es vol presentar en el proper ple municipal.

ÀUDIO

Pujar al principi de la pàgina