Sant SadurnÝ d'Anoia - Capital del cava

AVUI: Ennuvolat 19║C|6║C
Facebook Twitter Instagram Youtube
Agenda
dona retall
8 de marš de 2018
Concentraciˇ per commemorar el dia de la Dona
Acte dins de la setmana de la Dona

Concentracˇ a la plaša de l'Ajuntament per commemorar el Dia Internacional de les Dones o Dia de la Dona Treballadora amb la lectura del manifest i un seguit d'actuacions.

Des de l'inici de la revoluciˇ industrial, Ómplies capes de la poblaciˇ femenina dels sectors populars es van incorporar al treball assalariat. Aquesta incorporaciˇ no les eximÝ, per˛, de continuar sent responsables del treball de cura de les persones del grup familiar ni de les activitats domŔstiques. Les precÓries i difÝcils condicions de treball industrial van provocar, des de mitjans del segle XIX, l'apariciˇ de moviments de dones que reivindicaven millors condicions laborals, com ara la reducciˇ de la jornada laboral, la limitaciˇ de l'edat de treball de les criatures, la prohibiciˇ de l'horari nocturn per a les dones, la compensaciˇ econ˛mica per accidents laborals i les mesures per prevenir-los.
En l'origen de la commemoraciˇ del 8 de marš com a Dia Internacional de les Dones, tradicionalment s'han destacat diversos fets puntuals: la vaga de les obreres tŔxtils nord-americanes de 1857, l'incendi de la fÓbrica Cotton o el de la Triangle Shirtwaist Company, de Nova York, el dia 25 de marš de 1911, una ind˙stria tŔxtil on treballaven cinc-centes persones, en la seva gran majoria dones immigrants joves. En aquest darrer incident van morir 142 obreres que l'any anterior havien mantingut una important vaga per demanar millors condicions laborals.

Lloc: Ajuntament de Sant SadurnÝ
Hora: 19 h
Durada: 1h
Ho organitza: Taula x Igualtat
Preu: gratu´t
SUGGERIR UN ACTE

Vols fer difusiˇ de les activitats de la teva entitat o associaciˇ?

Ompliu el formulari que trobareu clicant a l'enllaš