Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Intervals de nuvolositat amb pluja escasa20ºC-4ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 25.01.2018
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
David Saldoni, alcalde de Sallent, és el nou president de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques
Ribas a l'ACM
L'alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribas, va assistir a l'acte de proclamació el passat 20 de gener

L'alcalde de Sallent (Bages), David Saldoni, és el nou president de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM). Saldoni ha estat proclamat president, amb el 96,4% dels vots a favor, en substitució de Miquel Buch, en l'assemblea que l'entitat municipalista va celebrar aquest dissabte a Cardona. L'alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribas, hi va prendre part.

La de Saldoni era l'única candidatura que es va presentar a la presidència per agafar el relleu de Miquel Buch, que ha encapçalat l'ACM des de l'octubre de 2011 fins al gener de 2018.

En el seu discurs, el nou president de l'ACM va reivindicar la importància dels alcaldes i alcaldesses per defensar els interessos i anhels dels veïns i veïnes. "Ens hem fet sentir i ens farem sentir perquè som la garantia que ens escoltin. No hi haurà 155 que aturi la voluntat i la llibertat de tot un poble", va afirmar. Saldoni també va manifestar la voluntat de dissenyar el futur del món local i de l'entitat per ser una eina útil per als municipis: "Hem de fer un esforç per ajudar a tots els ajuntaments perquè portin a terme els seus projectes". I va afegir: "Volem ser corretja de transmissió. Un espai de trobada de municipis i electes". El nou president de l'ACM també va agrair la tasca de Miquel Buch al capdavant de l'ACM destacant que "ha fet créixer i liderar l'entitat, ha sabut escoltar el sentir dels ajuntaments catalans".
David Saldoni es converteix en l'onzè president de l'ACM. I va agrair l'honor de presidir l'entitat municipalista més important de Catalunya, manifestant que afronta el nou càrrec amb molta il·lusió.

Per la seva part, Miquel Buch en el seu discurs de comiat va destacar que "hem de fer una aposta per la bona política de cara al futur, i la bona política la fem els alcaldes i alcaldesses". I no va desaprofitar l'ocasió per manifestar que el municipalisme té molt força: "Si anem plegats, sense lluites partidistes, som una força molt potent en aquest país. La força del món local és imparable".

Finalment, el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, va intervenir  per demanar que el món local ajudi en la defensa de la dignitat de les institucions catalanes. Com a alcalde de Sarrià de Ter fins fa uns dies, va destacar la importància de l'ACM perquè el món local necessita eines per donar un bon servei als ciutadans.

Destacar que durant l'Assemblea es va projectar un missatge del President Carles Puigdemont, en el qual va manifestar que per fer un país millor "cal fer-ho des de baix amb eines de participació i escoltant sempre els ciutadans".

Tarannà municipalista

David Saldoni coneix abastament l'ACM, ja que actualment n'era un dels seus vicepresidents i presidia la Comissió sectorial de Benestar Social i Participació. Alcalde de Sallent des del 2011, té un ampli bagatge al món local i municipal, ja que el 1999 ja va entrar com a regidor. Nascut el 1976, és llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses per la Universitat de Barcelona (UB) i també disposa d'un Postgrau en Lideratge i Govern Local, impartit per l'ACM.

Durant l'Assemblea, celebrada a l'Auditori Valentí Fuster de Cardona, també es va fer balanç del mandat i es va aprovar una proposta de resolució en defensa de les institucions de Catalunya i dels seus representants electes. A l'acte, hi van assistir diversos expresidents de l'entitat municipalista, alcaldes i alcaldesses i representats dels diferents partits polítics.

Nota de premsa ACM

Pujar al principi de la pàgina