Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia
Respondre l'enquesta sobre  agressions sexistes en els espais d'oci, formar part de la Comissió participativa o apuntant-se a una marxa exploratòria o tallers i formacions són algunes formes de participar

L'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia continua treballant per la Igualtat i anima a la ciutadania a participar en un alguna de les accions que actualment té en marxa des de la regidoria d'Igualtat.

Una d'elles és respondre a una enquesta sobre agressions sexistes en els espais d'oci que ha finançat la Diputació de Barcelona com una de les eines per a elaborar un Protocol davant l’assetjament sexual en espais d’oci.
L’enquesta, que ha dissenyat l'Observatori Noctàmbul@s juntament amb la Mancomunitat Penedès-Garraf i l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia, té per objectiu conèixer les opinions i experiències de la ciutadania i és una de les accions incloses en el Pla d’Igualtat de Gènere de l’Ajuntament, en la línia estratègica d’Acció contra la Violència Masclista que té com objectiu principal dissenyar un protocol d’abordatge de les agressions, abusos sexuals i orientació sexual en espais d’oci i festes.

Homes i dones fan un ús diferenciat de l’espai públic, i en el cas de les dones aquest ús es troba condicionat per la socialització en la por de ser víctima d’abusos i agressions sexuals. És per això que cal sensibilitzar a la població de la problemàtica de les agressions sexistes en els espais d’oci, prevenir els comportaments sexistes i agressions sexuals, fomentar la coresponsabilitat en prevenir i aturar possibles agressions i treballar per trencar l’imaginari del cos de la dona com a objecte sexual.

Altres accions

Altres formes de participar per la Igualtat al municipi són:

-Formar part de la Comissió Participativa que tindrà lloc el dia 12 de Febrer a les 18h per elaborar el protocol. Aquesta es reunirà aproximadament 3 vegades fins al final del procés.

-Apuntar-se a una Marxa Exploratòria i de reconeixement de l’entorn sobre la percepció de la inseguretat associada als diferents espais públics pel municipi que es farà el proper 25 de gener.

-Apuntar-se a alguna de les formacions o tallers que es faran per entendre què son les violències masclistes en l’àmbit d’oci, amb data encara per confirmar.

Per més informació o per participar en alguna de les actuacions podeu posar-vos en contacte amb el Servei d'Iagualtat igualtat@santsadurni.cat

Respon l'enquesta i comparteix-laÉs anònima i confidencial

PUBLICAT EL 28.12.2017