Sant Sadurní d'Anoia - Capital del cava

AVUI: Molt ennuvolat amb pluja 15ºC|7ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube
BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
lliurament tarja verda
Un veí de Sant Sadurní rep  la primera T-verda
Permet viatjar gratuïtament amb transport públic durant 3 anys, a canvi de donar de baixa un vehicle sense etiqueta ambiental

El vice-president de l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), Jaume Mauri i el director d'AMTU, Joan Prat, acompanyats per l'alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribas, i del regidor de Medi Ambient, Via Pública i Mobilitat, Toni Sisternas, han lliurat avui a Raimon Escofet, veí de Sant Sadurní d’Anoia, la primera T-verda, fora de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Escofet ha estat el primer, fora de l’àmbit de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, a sol·licitar aquesta targeta.

La T-verda és un títol de transport de recent creació que permet, a aquelles persones que hagin donat de baixa un vehicle sense etiqueta ambiental, viatjar gratuïtament i de manera il·limitada en transport públic  durant 3 anys.

Amb la T-verda en Raimon podrà viatjar en qualsevol mitjà de transport públic (bus, tren, tramvia) dins de les 6 zones tarifàries de l’ATM de Barcelona. La targeta és personal i intransferible, i per tant sempre que la faci servir l’haurà d’acompanyar d’un document oficial acreditatiu d’identitat. Així mateix, cada vegada que s'accedeixi a un servei de transport haurà de validar la targeta i, si s’escau també a la sortida.

L'alcalde i el regidor han recordat que Sant Sadurní està molt implicada en el treball pel medi ambient i la mobilitat sostenible, recordant que és un dels municipis que més recicla de Catalunya i que aquest dilluns es va inaugurar el primer punt de càrrega de vehicles elèctrics públic i gratuït del Penedès. El vice-president d'AMTU, Jaume Mauri, ha posat l'accent en la necessitat de vetllar per la mobilitat i per l'aire que respirem: "Aquesta és una iniciativa molt important i molt necessària, poder ajudar el transport col·lectiu per tal que la gent hi accedeixi de forma més econòmica, en aquest cas gratuïta, a canvi d'un gest: comprometre's per la mobilitat i pel Medi Ambient, treure de la circulació cotxes antics que ajudin a la mobilitat i els cotxes més contaminants perquè ajudin a tenir un Medi Ambient més saludable".

Sol·licitud de la T-verda

L’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) és l’encarregada de gestionar i tramitar, per encàrrec de l’ATM, la nova targeta T-verda per als usuaris de les corones 2 a la 6, excepte els 18 municipis de la corona 2 que corresponen a l’AMB. La T-verda es pot sol·licitar a través del web www.t-verda.cat o trucant al telèfon 902 444 012, i no té cap cost d’emissió per al seu titular. Malgrat que la durada de la targeta és de 3 anys, hi haurà una renovació automàtica anual que tampoc té cap cost.

Per sol·licitar la T-verda cal ser major d’edat i estar empadronat dins l’àmbit de l’ATM de Barcelona. En el moment de la sol·licitud, també s’ha d’acreditar que en els darrers sis mesos s’ha desballestat un vehicle sense etiqueta ambiental i s’haurà de signar una declaració on es comprometi a no adquirir cap altre vehicle durant els 3 anys de vigència de la targeta.

Els tipus de vehicles que el sol·licitant pot acreditar que ha desballestat són els següents:

-Turismes dièsel matriculats abans de l’any 2.006 (sense etiqueta DGT)
-Turismes de benzina o gas matriculats abans de l’any 2.000 (sense etiqueta DGT)
-Motos: ciclomotors matriculats abans del 17 de juny de l’any 2.002 i motocicletes matriculades abans de l’1 de juliol de l’any 2.004.

Cessió o renúncia

El titular de la T-verda pot cedir, per una única vegada, el dret a utilitzar la targeta T-verda a un segon beneficiari, que pot ser qualsevol membre de la seva unitat familiar. Aquesta cessió no eximeix el beneficiari inicial de complir les condicions requerides ni comporta una extensió de la durada del benefici a partir de la concessió inicial.

Així mateix, el titular també pot renunciar en qualsevol moment a tenir aquest títol de transport per tal de comprar-se un vehicle. En aquest cas, haurà de donar-se de baixa, posant-se en contacte amb l’AMTU.

En cas que es detecti que el titular de la T-verda no ha complert amb les condicions d’utilització d’aquest títol, l’administració podrà donar-lo de baixa, i el titular haurà d’abonar una percepció mínima consistent en el nombre de trimestres d’ús de la targeta realitzats amb anterioritat a la detecció de l’ús irregular, i s’aplicarà el preu per trimestre d’una T-Trimestre de sis zones segons les tarifes vigents en el moment de l’incompliment, i sense perjudici que es tramiti el pertinent expedient sancionador.


L’AMTU

L'Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) treballa per la millora i l’assessorament en matèria de transport públic, mobilitat i infraestructures, i per l’interès dels ens locals associats. Actualment té 94 entitats associades, d’arreu de Catalunya: 91 municipis i 2 Consells Comarcals (Alt Penedès i Baix Llobregat), amb una població representada de 2 milions d'habitants i un volum de viatgers urbans transportats de prop de 41 milions anualment.

 
 

PUBLICAT EL 12.12.2017
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic