Sant Sadurní d'Anoia - Capital del cava

AVUI: Descobert 14ºC|4ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube
BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
setmana contra la violencia vers les dones
Setmana per l'eradicació de la violència vers les dones, del 20 al 25 de novembre
El 25 de novembre es celebra el Dia Internacional Contra la Violència cap a la dones

Un any més el servei d'Igualtat de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia ha organitzat un ampli programa d'activitats per la Setmana per l'eradicació de la violència vers les dones, que es celebrarà del 20 al 25 de novembre i que tindrà el punt culminant precisament el dia 25, Dia Internacional Contra la Violència cap a la dones.

Enguany, amb la col·laboració de diverses entitats de la vila, s'han programat xerrades, classes, tallers diversos i activitats com la de Cinefòrum Veus: Ferides, un taller de cinema que dóna veu a dones que han patit maltractaments o una Exhibició i tast de Rugbi oberta a tothom, que tindrà lloc el dissabte 25 de novembre a la tarda. Així mateix el divendres 24, com cada any, a les 12h i a les 19h hi haurà la concentració amb ofrena floral i lectura de manifest: "Contra la violència: una flor", a la qual hi participen els i les joves dels centres educatius de la vila, així com diverses entitats i associacions.

Acabar amb la violència vers les dones

Posar fi a la violència de qualsevol tipus, entre elles la violència de gènere, és un dels temes prioritaris i un dels compromisos del servei d'Igualtat i d'Acció Social de l'Ajuntament, que el treballa al llarg de tot l'any i que busca en la Setmana per l'eradicació de la violència vers les dones una forma de visibilitzar la tasca realitzada, alhora que es treballa la conscienciació de la població des de diversos àmbits.

Les Nacions Unides defineixen la violència contra les dones com qualsevol acte de violència de gènere que pugui tenir com a resultat un dany o sofriment físic, sexual, o psicològic per a la dona, així com les amenaces d'aquests actes, la coacció o la privació arbitrària de la llibertat, tant si es produeixen a la vida pública com a la privada. Aquesta definició prové de la Declaració per l'eliminació de la violència contra les dones, feta per l'Assemblea General de l'ONU el 20 de desembre de 1993; és un tipus de violència que pot ser exercida per atacants de qualsevol gènere, membres de la família o el mateix Estat i la principal característica és el fet que la víctima ho és únicament per la seva condició sexual. Actualment es tracta d'un tema de tractament prioritari en l'agenda política i social de la majoria de països desenvolupats.

El 25 de novembre va ser declarat Dia Internacional Contra la Violència cap a la dones, en la 1a Trobada Feminista de Llatinoamèrica i del Carib celebrat a Bogotá (Colòmbia) al juliol de 1981. En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere a l'àmbit domèstic, la violació i l'assetjament sexual per part dels Estats incloent la tortura i els abusos soferts per presoneres polítiques. El 25 de novembre commemora el violent assassinat de les germanes Mirabal (Pàtria, Minerva i Maria Teresa), tres activistes polítiques assassinades el 25 de novembre de 1960 a mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana. Els seus cadàvers destrossats van aparèixer en el fons d'un precipici. Per al moviment popular i feminista de República Dominicana aquestes dones han simbolitzat històricament  la lluita i la resistència.

PUBLICAT EL 14.11.2017
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic