Sant Sadurní d'Anoia - Capital del cava

AVUI: Descobert 36ºC|19ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube
BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
Les empreses i els joves van debatre en la jornada sobre la Llei d´Igualtat entre dones i homes
L’objectiu és sensibilitzar les empreses i les persones

Conduïda de manera excel•lent per Margarida Artal, consultora en polítiques de gènere i igualtat de la Fundació CIREM, divendres passat es va desenvolupar a l’Escola de Viticultura i Enologia d’Espiells una jornada sobre l’Aplicació de la Llei d’Igualtat a les Empreses que havia organitzat la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Sant Sadurní, amb el suport de la Diputació i la Generalitat. Encara que es va trobar a faltar una major representació de les empreses de la vila, hi van prendre part algunes de les que tenen un major nombre de treballadors a la seva plantilla, i van tenir el contrapunt d’un grup de joves estudiants del curs de marketing de la pròpia Escola d’Espiells. El debat que es va establir entre uns i altres va ser un dels elements més interessants de la jornada.
L’obertura d’aquest acte va comptar amb la presència de l’alcalde, Joan Amat, i la regidora d’Igualtat, Maria Rosell, que va remarcar la importància de difondre els aspectes més rellevants de la llei i les coses que s’han de tenir en compte per poder aplicar un pla d’igualtat a les empreses.
Es va recordar que l’esmentada llei es va aprovar el 8 de març de 2007 i se’n va donar a conèixer la seva filosofia. Margarida Artal va posar l’accent en la conveniència de reconèixer i prendre consciencia de l’existència de la discriminació com a pas necessari per poder-hi posar remei. “Constatar les diferències salarials entre homes i dones que tenen la mateixa preparació, així com la insignificant representació de les dones en els càrrecs de direcció, és un progrés de la pròpia llei i una bona manera d’entrar a regular aquest tipus de situacions”, va puntualitzar aquesta experta consultora. Al llarg de la jornada es van aportar dades contundents per exemplificar aquesta discriminació i tothom va ser convidat a transmetre la seva experiència.
L’escassa assistència de caps de personal i representants de les empreses respon, segons Artal, a una manca de consciència sobre aquest tipus de discriminacions, però valora les aportacions fetes per les empreses que hi van assistir, sense oblidar el paper actiu que van tenir la majoria de joves. Per la seva banda, Anna Ricart, la coordinadora municipal dels temes d’igualtat, està convençuda que la jornada va servir per treballar en la línia d’anar sensibilitzant les empreses i les persones en temes d’igualtat, a més de donar eines pràctiques per començar a canviar algunes coses.