Imatge inexistent

12 de setembre, comença el nou curs escolar, amb la mateixa imatge de cada any d’infants, motxilles i files per entrar però enmig d’un important procés de transformació i reestructuració del sistema educatiu, empès sobretot per l’austeritat imposada des de comunitats autònomes i govern central.

Imatge inexistentLes retallades en educació han provocat que els centres hagin hagut de reestructurar i modificar horaris i aprofitar el màxim els recursos de què disposen.

A l’Institut escola Jacint Verdaguer, per exemple, enguany han modificat l’horari de primària, fins i tot suprimint una tarda dels alumnes, i faran jornada intensiva a l’institut, per poder aprofitar millor els horaris dels professors i poder trobar-se en claustre per compartir el projecte educatiu. L’Ampa cobrirà l’horari on no arriba l’escola. La jornada intensiva de l’ESO, segons Josep Maria Esteve, director del centre, millora el rendiment dels alumnes, però no n’hi ha prou amb canviar l’horari: ’Necessitem també donar un tomb al nostre sistema educatiu. El com ensenyem als nostres alumnes, de quina manera treballem les competències bàsiques, com fem que ells participin i vinguin a l’escola contents, aquest és l’autèntic repte, no només l’horari’.

Imatge inexistent

 

 

 

Pares i mares també han vist encarit el començament del curs amb l’increment de l’IVA, més enllà d’haver de pagar més hores d’extraescolars si han de deixar els infants més hores a les escoles, que han fet mans i mànigues per ajustar preus. La majoria de material escolar ha pujat dins el 17%, exceptuant els llibres de text, àlbums, partitures, mapes i quaderns de dibuix, que continuaran tributant l’IVA súper reduït del 4%.

Malgrat tot, pares i educadors posaran de la seva part per arribar allà on no arriben els pressupostos.

Sant Sadurní compta amb un total de 10 centres educatius públics i privats que imparteixen des d’educació infantil de primer cicle fins a l’educació secundària obligatòria, el batxillerat, cicles formatius de grau mitjà i superior, estudis de música i formació per a adults.

Imatge inexistent

Fotos de l’Institut Escola Jacint Verdaguer dimecres12/09/2012