Imatge inexistent
Fa set mesos que des del Servei de Via pública s’està podant els arbres de Sant Sadurní
, una campanya que aquesta setmana passada ha finalitzat. Segons la regidora de Via Pública i primera tinenta d’Alcalde, Susanna Mèrida, es tractava d’una actuació que no es duia a terme des de feia anys a la vila, per la qual cosa hi ha hagut molta feina, atès que s’ha hagut de podar en funció de l’època en què li correspon a cada tipus d’arbre i en funció de les zones que s’han considerat més urgents per qüestions de seguretat viària: “Hem tingut molta feina, el que hem hagut de fer primer és diferenciar els arbres, perquè en alguns que s’ha d’iniciar la poda abans i d’altres permeten que es pugui fer més tard, per tant primer vam començar per les moreres, després hem continuat pels plataners ... s’ha intentat actuar en aquelles zones on crèiem que era més urgent fer-ho, per raons de seguretat viària, ja que hi ha alguns arbres que s’havien deixat créixer amb unes dimensions que poden ser perilloses pels ciutadans, com per exemple a la Rambla, i s’ha portat a terme una actuació molt forta en aquest sentit”.

La campanya de poda ja ha finalitzat, no obstant això des de Via Pública continuaran actuant en aquells tipus d’arbres en què és possible fer-ho, com explica Susanna Mèrida: “Aquesta setmana passada ja hem finalitzat, no perquè hàgim pogut arribar a tots els carrers que haguéssim volgut, sinó perquè ha arribat la primavera i per tant ja no és possible continuar podant segons quins arbres. Sí que ho continuarem fent en alguns casos puntuals en arbres que són perennes, com les oliveres, però ja no de la forma com s’ha planificat durant aquests set mesos”.

A partir d’ara es farà un control per totes les zones on aquest any s’ha podat i de cara a l’any que ve es continuarà podant a tots aquells llocs on no s’ha pogut arribar, ja que Sant Sadurní té més de 4500 arbres a la via pública.