Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Intervals de nuvolositat amb pluja escasa24ºC-12ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
 
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Les Jornades de Tardor de la Regidoria de Medi Ambient de l´Ajuntament de Sant Sadurní posen l´accent en els residus, la mobilitat i l´energia

Imatge inexistentAquesta iniciativa, que culminarà a finals de novembre amb l’ampliació de la deixalleria municipal, compte amb el suport de diverses entitats i empreses.

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Sadurní coordina aquesta tardor una campanya d’informació i conscienciació en matèria mediambiental que convida a canviar alguns hàbits i que integra tres factors essencials: la gestió dels residus, la concepció de la mobilitat i l’ús responsable de l’energia. Aquesta campanya, que és integral i transversal, s’estructura en diverses accions i viurà algunes jornades significatives durant aquests propers mesos. En la presentació que es va fer a la premsa, el regidor de Medi Ambient, Albert Prat, va agrair el suport d’un seguit d’entitats i empreses que col•laboren amb l’Ajuntament i que estaven representades a l’acte: Transports Ciutat Comtal, CESPA, Mas Albornà i Som Sant Sadurní, a més de la Mancomunitat Penedès-Garraf i Seubas-Salvans que no hi van poder assistir. Aquestes Jornades de Tardor s’han posat en marxa coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible (22-29 de setembre) i culminaran amb la Setmana Europea de la Reducció de Residus (19-27 de novembre). Entre aquestes dates hi ha un bon grapat d’activitats, la primera de les quals està prevista per aquest dissabte 1 d’octubre. Es tracta del ja tradicional circuït vial, que té un caràcter lúdic i de sensibilització, i que tindrà lloc a la Rambla de la Generalitat, al davant del Col•legi Sant Josep. L’objectiu és que els participants aprenguin de manera divertida que hi ha alternatives més sostenibles als vehicles motoritzats. Aquesta activitat és una iniciativa de Som Sant Sadurní i les Regidories de Medi Ambient i Governació, amb el suport de Transports Ciutat Comtal i algunes entitats i empreses de la vila (IS Jacint Verdaguer, Motos Aragonès, Qui té a qui, Sansa Sua...Tot, BTT Club País del Cava, Tallers Domingo i Adema). El circuït vial inclourà un sorteig de material per anar en bici i Ciutat Comtal hi tindrà exposat el bus urbà. D’altra banda, des del passat 22 de setembre i fins al 5 d’octubre, Som Sant Sadurní està repartint entre els seus clients les butlletes per participar en el sorteig de bicicletes previst pel 8 d’octubre. 

Sobre la qüestió de la mobilitat, també s’ha de tenir en compte que, entre el 17 d’octubre i finals de novembre, l’Ajuntament i l’empresa de transports Ciutat Comtal obriran un període de prova per avaluar alguns canvis en el recorregut del bus urbà. A banda de la ruta actual, en les hores del dia en les quals minva el flux de viatgers cap a l’estació de la Renfe, s’ha optat per ampliar el recorregut del bus amb parades al Centre d’Atenció Primària (CAP), cementiri, tanatori i Escola Intermunicipal. Aquest fet implicarà una disminució del nombre de trajectes i un canvi d’horaris que s’haurà de consultar en el fulletó que s’editarà properament. Albert Prat va explicar que l’objectiu és mirar de satisfer les demandes que l’Ajuntament ha rebut de la ciutadania.

Jornada sobre la recollida de residus

Imatge inexistentAquesta campanya de tardor inclou també la segona part de la celebració del 10è aniversari de l’inici de la recollida selectiva de la brossa orgànica, i és per això que l’Ajuntament i CESPA, l’empresa que actualment s’ocupa de la recollida, han organitzat una jornada de portes obertes el 22 d’octubre, a les 5 de la tarda, al parc de la Rambla. Serà una bona ocasió per conèixer els nous vehicles que fan la recollida i participar en les demostracions sobre la separació de les diferents fraccions de la brossa. També hi haurà una xocolatada i inflables per a la mainada. D’altra banda, CESPA ha participat en l’edició d’un nou exemplar de la revista Món Verd, que està previst repartir casa per casa aquest mes d’octubre. El butlletí de la Regidoria de Medi Ambient presenta diverses novetats, com ara l’augment del format i una impressió en 3D, que obligarà a llegir-la amb unes ulleres que es poden reutilitzar –es recomana guardar-les– i que es lliuraran juntament amb la revista. Aquestes ulleres estan finançades per Seubas-Salvans, l’empresa que s’ha encarregat d’ampliar la deixalleria. La decisió d’introduir l’al•licient de les tres dimensions està relacionat amb el concurs de fotografies 3D que es va organitzar temps enrere. 

A partir del 10 d’octubre, també està previst l’inici de les visites a les comunitats de veïns més conflictives, en el marc de la campanya de 10 anys d’orgànica, amb l’únic objectiu de fer pedagogia i buscar solucions als problemes que plantegi la ciutadania. Serà també durant l’octubre, segons va explicar el tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament, Jordi Gual, quan es repartirà el material de la campanya “Tu fas un Ajuntament més Sostenible”. El seu objectiu és aconseguir un estalvi energètic gràcies a la col•laboració dels treballadors municipals, amb pautes tan simples com apagar les llums del despatx quan no hi ha ningú o tancar els ordinadors quan no s’utilitzen. Recordar que l’Ajuntament de Sant Sadurní es va adherir al Pacte d’Alcaldes i, en conseqüència, es va comprometre a reduir un 20% el consum d’energia i ha augmentar un 20% l’ús de les renovables abans del 2020. 

Pel mes de novembre, hi ha prevista l’exposició temàtica “I tu, evoluciones?”, centrada sobretot en temes de bus urbà i residus. Segons va explicar Josep Lluís Garcia, educador del Servei de Medi Ambient, l’exposició permetrà veure l’evolució de Sant Sadurní des de l’època que s’anava amb carro fins a l’ús normalitzat del bus urbà, que és el gran repte de futur, passant per l’etapa actual en la qual encara hi ha una gran dependència del cotxe. L’exposició proposarà als visitants elements de reflexió per promoure un canvi d’hàbits.

Ampliació de la deixalleria municipal

Imatge inexistentAquesta campanya de tardor culminarà el 27 de novembre, coincidint amb la Festa Major, amb una jornada en la qual s’inaugurarà l’ampliació de la deixalleria municipal, un projecte que s’ha desenvolupat aquest 2011 i que permetrà una millora important en la gestió dels residus que genera la població de Sant Sadurní. Aquell dia es faran diversos tallers educatius a la mateixa deixalleria, dirigits per personal de Mas Albornà, l’empresa que gestiona aquest equipament, i també hi haurà un bus llançadora per transportar la gent des de la vila fins a la deixalleria. 

A la roda de premsa de presentació de les Jornades de Tardor, a més del regidor i els tècnics municipals, hi van prendre part: Joan Carles Herrero, gerent de Transports Ciutat Comtal; Emiliano Delgado, responsable del bus de Sant Sadurní d’aquesta mateixa empresa; Esther Cera, gerent de CESPA; Jordina Camps, gerent i dinamitzadora de Som Sant Sadurní, i Joan Clotet i Cristina Barbacil, director executiu i responsable de comunicació respectivament de Mas Albornà.

Pujar al principi de la pàgina