Des del 10 de juny, Sant Sadurní atén als seus turistes i visitants en una nova Oficina de Turisme, ubicada a la Fassina de can Guineu, un espai singular de la vila que d’aquí a uns mesos també serà la seu del Centre d’Interpretació del Cava. Amb el trasllat de l’Oficina de Turisme a l’edifici de nova planta que s’ha construït al recinte de la Fassina, l’Ajuntament comença a donar vida a l’obra arquitectònica més emblemàtica que s’ha abordat en molts anys. Aquesta nova ubicació, al número 21 del carrer de l’Hospital, es troba a només quinze metres de la seu que ha tingut l’Oficina de Turisme d’ençà que es posar en marxa l’any 2002. La seva obertura va ser un pas important per reforçar la vessant turística de la capital del cava i va arribar quatre anys després de la creació del Patronat de Turisme. Una de les avantatges és que va posar a disposició dels visitants un espai de referència per sol•licitar informació i una atenció professionalitzada en diversos idiomes. 

Juntament amb l’Oficina de Turisme s’han traslladat a la Fassina de Can Guineu la resta de serveis i personal del Patronat de Turisme, un organisme que s’ocupa de totes les activitats que promou l’Ajuntament relacionades amb el comerç i el turisme. L’oficina d’atenció als turistes està a la planta baixa, mentre que a la primera planta hi ha una sala polivalent, que tant pot acollir actes de petit format com exposicions, i es reserva la segona planta pels despatxos del Patronat. Quan a finals d’aquest 2010 o principis del 2011 entri en funcionament la primera fase del Centre d’Interpretació del Cava, l’Oficina de Turisme compartirà la superfície de la planta baixa amb la recepció d’aquest nou espai museístic. 

L’Oficina de Turisme de Sant Sadurní va atendre 15.852 persones al llarg del 2009, la majoria de les quals procedents de l’Estat espanyol. Pel que fa als estrangers, el grup més nombrós és el del Regne Unit, seguit d’Alemanya, França, Bèlgica, Estats Units i Itàlia. L’horari de l’Oficina de Turisme és de dimarts a divendres, de 10 a 2 del matí, i de 2/% de 5 a 2/4 de 7 de la tarda, i dissabtes i diumenges, de 10 a 2 del matí. El seu telèfon és el 93 891 31 88, i disposa d’una web pròpia: www.turismesantsadurni.com.

Obres i projectes en marxa

Una vegada acabat l’edifici de nova planta de la Fassina, l’Ajuntament ha continuat executant altres fases del projecte del Centre d’Interpretació del Cava. Així, aquest estiu s’acabaran les obres d’un segon edifici de serveis, molt més modest, en el qual s’han d’ubicar els lavabos i la maquinària. D’altra banda, acaben de començar, finançades pels Fons Estatals d’Ocupació (FEOSL), les obres d’adequació de les naus existents a la planta de la Fassina que queda a nivell del carrer de l’Hospital. Aquests acabats inclouen terres, tancaments, il•luminació i climatització. Finalment, en el ple del mes de maig, es va adjudicar a l’empresa Lunatus la redacció i execució de la primera fase del projecte museològic i museogràfic del Centre d’Interpretació del Cava. Lunatus, que va guanyar un concurs públic al qual s’hi van presentar cinc empreses, ja havia guanyat uns mesos abans el concurs d’idees. Aquesta primera fase inclou la intervenció a la porxada, la fassina i el pati, a més de la botiga i la baixada a la cava. Tindrà una important presència de material audiovisual i estarà bastant centrada en la història de Sant Sadurní i les seves festes populars, especialment la Festa de la Fil•loxera. També s’habilitarà el pati per a concerts i actes diversos. Posteriorment, en una segona fase, hi haurà la intervenció al celler gran i la cava.