Sant Sadurní d'Anoia - Capital del cava

AVUI: Descobert 33ºC|19ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube
Notícies
Aquesta tardor, connecta´t al català!
El Consorci per a la Normalització Lingüística ofereix cursos de català i activitats complementàries i de pràctiques amb Voluntariat per la llengua

Amb el lema “Connecta’t al català”, el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), per mitjà del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Alt Penedès i el Garraf, continua apostant per l’aprenentatge i l’ús de la llengua catalana com a eina fonamental i bàsica que fa possible la convivència, la integració i la igualtat d’oportunitats de la ciutadania, així com l’accés i la promoció en el món laboral. Poder-se relacionar amb fluïdesa i normalitat tant en l’entorn personal com en el laboral són els objectius bàsics que s’assoleixen gràcies a l’ampli ventall de cursos, nivells, modalitats i franges horàries.

L’oferta de cursos que s’obren a Sitges, Sant Pere de Ribes, Vilanova i la Geltrú, Cubelles, Vilafranca del Penedès i Sant Sadurní d’Anoia cobreix els diferents nivells: des dels cursos per iniciar-se en l’aprenentatge de la llengua, per adquirir fluïdesa en les converses i per entendre i parlar català a la feina, fins a cursos per millorar l’escriptura en contextos formals. Es poden seguir tant en la modalitat presencial com en la combinada Parla.cat (aprenentatge en línia amb dues sessions presencials) i tenen certificació oficial.

Al web del CNL s’accedeix a tota la informació actualitzada sobre aquests cursos: calendari d’inscripcions, horaris, adreces, etc.

Proves de nivell i inscripcions

Les persones que no hagin fet mai cap curs de català al CNL i ara en vulguin seguir un han de fer una prova de col·locació a partir del 4 de setembre amb la finalitat de situar-les en el nivell més adequat. Per demanar dia i hora cal que s’adrecin al servei de català (C/ de Marc Mir, 15 de Sant Sadurní d’Anoia).

Un cop conegut el resultat de la prova, podran formalitzar la matrícula a partir del 18 de setembre (alumnat nou), segons el nivell del curs que hagin de seguir. Els antics alumnes es matricularan el 13 de setembre (nivells bàsic, suficiència i C2) o el 14 (nivells elemental, intermedi o cursos complementaris).

Més enllà de les aules

Una de les aportacions  del CPNL que enriqueix l’ensenyament de la llengua catalana és el gran nombre d’activitats culturals que organitza o que coorganitza amb altres entitats del territori. Aquestes activitats culturals faciliten la pràctica de la llengua i el seu aprenentatge en contextos reals i no formals fomentant el coneixement de l’entorn i la cohesió social.

Certificats oficials
Els cursos del català organitzats pel CPNL segueixen els programes de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística. Els certificats de nivell que expedeix el Consorci tenen validesa oficial i correspondència amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR).

Setembre de 2017

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, més de 90 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.

Més informació: www.cpnl.cat

PUBLICAT EL 06.09.2017
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic