Ràdio Sant Sadurní

AVUI: Intervals de nuvolositat 20ºC|6ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube

BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
Cava
El Cava de Paratge Qualificat ja és una realitat
Aquesta nova categoria premium identificarà els escumosos procedents de vinyes i terrenys amb qualitats excepcionals

El president de la Confraria del Cava, Antoni de la Rosa, ha conversat amb Ràdio Sant Sadurní al voltant del Cava de Paratge Qualificat i ha aprofitat, també, per parlar de l'aposta per l'excel·lència i el reconeixement del producte.

Aquesta nova categoria premium, que inclourà aquells caves elaborats amb raïm procedents d’un paratge determinat com excepcional por les seves condicions climatològiques o geològiques, esdevé una categoria de caves que volen expressar-se des del paisatge, tal i com ha explicat de la Rosa: “Dins de l'ampolla ja es volen expressar de la vinya d'on surten, del sòl que trepitgen... en definitiva, és embotellar un paisatge”.

De la Rosa ha enumerat els requisits que han de complir aquests caves, entre ells una edat mínima de la vinya de 10 anys, un rendiment màxim de 8.000 quilos per hectàrea i una verema manual. Altres requisits indispensables són el vinificat a la propietat, un rendiment d’extracció màxima per hectàrea de 48 hectolitres, una qualificació del vi base, una criança mínima de fermentació en ampolla de 36 mesos i traçabilitat integral des de la vinya fins a la seva comercialització, entre altres aspectes.

Aquests caves seleccionats podran portar a l’etiqueta el distintiu Cava de Paratge Qualificat. Les marques elegides en aquesta primera fase són les següents: Turó d’en Mota i Serrall del Vell de Recaredo; Vallcirera d’Alta Alella; Vinyes de Can Martí de Torelló; La Capella de Juvé&Camps; Can Sala d’Agrícola Casa Sala; La Pleta, El Tros Nou i La Fideuera de Codorníu; Can Prats de Vins el Cep; Font de Jui de Gramona i Terroja de Sabaté i Coca. Per a de la Rosa, “no és una llista tancada, sinó que esperem que vagi creixent. Com més serem, més soroll farem i més ajudarem a que el cava sigui reconegut internacionalment com a vi escumós de màxima qualitat”

Pots escoltar l'entrevista al següent enllaç:

PUBLICAT EL 20.07.2017
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic