Sant Sadurní d'Anoia - Capital del cava

AVUI: Cobert amb pluja 14ºC|8ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube
BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
Lara medina autobusos
A partir del 12 de setembre s'incrementen els busos entre Sant Sadurní i Barcelona
L'Ajuntament es va reunir amb responsables del servei de transport de la Generalitat

A partir del dilluns 12 de setembre s'incrementarà el servei de bus, tant els dies feiners com els festius, per mitjà de la Línia exprés Barcelona-Sant Sadurní d'Anoia. 

Els dies feiners Línia Exprés oferirà tres noves connexions diàries entre Sant Sadurní i Barcelona i  dues noves connexions entre Barcelona i Sant Sadurní, que seran directes i mantindran el recorregut actual. Així es passarà d'11 a 14 viatges diaris cap a Barcelona i de 13 a 15 viatges diaris de Barcelona a Sant Sadurní, fet que permetrà descongestionar el servei en algunes franges horàries. L'increment també afectarà alguns dels busos que continuen el seu servei amb destí a La Llacuna.

Divendres l'alcaldessa de Sant Sadurní, Maria Rosell, i el regidor de Via Pública, Medi Ambient i Mobilitat, Toni Sisternas, van rebre la Cap del servei de coordinació i gestió del transport per carretera de la Generalitat, Lara Medina, acompanyada de Jordi Follia, cap del Servei Territorial de Transports de Barcelona; Jordi Mallol, tècnic dels Serveis Territorials de Transports de Barcelona i d'Oriol Henríque, tècnic del Servei de Coordinació i Gestió del Transport per Carretera, per parlar del nou servei i d'altres qüestions relacionades amb la mobilitat per carretera.

L'Ajuntament havia sol·licitat en diverses ocasions l'increment del servei d'autobús entre Sant Sadurní i Barcelona, atesa la demanda de la ciutadania. Actualment hi ha una línia de transport regular per carretera que dóna servei al corredor Barcelona-Sant Sadurní-La Llacuna amb diferent oferta segons la destinació. La demanda el 2015 de la línia va ser de 172.000 viatgers.

D'altra banda, l'Ajuntament també treballa amb la Generalitat per incrementar i reforçar el servei de bus entre Sant Sadurní i Vilafranca i cap als municipis de la zona Penedès Nord.

Xarxa de bus d'altes prestacions

Exprés.cat és la xarxa de bus d'altes prestacions de la Generalitat de Catalunya, que es caracteritza per incrementar la freqüència de pas i la rapidesa del servei (prioritzacions semafòriques, carril bus...), per ser accessible al 100%, millorar les parades i la informació en temps real a les mateixes -a banda de disposar de vehicles moderns amb wifi i premsa als busos-, i ser sostenibles, complementaris a la xarxa ferroviària i donar una nova imatge al transport públic.

La Generalitat va posar en marxa aquest servei per donar resposta  al gran increment de la demanda de serveis de transport interurbà, que ha crescut un 57% des de 2001 a Catalunya. La xarxa Exprés.cat compta amb 40 línies, que representen el 40% de la demanda, amb ocupacions mitjanes de 30 viatgers per expedició. La Generalitat destinarà una aportació de gairebé 120.000 euros anuals pel nou servei exprés a tot territori.

PUBLICAT EL 26.07.2016
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic