Sant Sadurní d'Anoia - Capital del cava

AVUI: Ennuvolat amb pluja escasa 32ºC|20ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube
BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
Guia Aps
Es presenta la Guia d'aprenentatge: Serveis en ecosistemes aquàtics continentals
És un projecte de la Diputació de Barcelona dins el programa 'Va d'aigua' que Sant Sadurní treballa des del servei de Medi Ambient i Sostenibilitat

El passat 20 de novembre es va presentar a l'escola Vedruna-El Carme la 'Guia pràctica d'Aprenentatge Servei en ecosistemes aquàtics continentals. Una experiència didàctica i comunitària de compromís amb el Medi Ambient', un recurs dins el programa 'Va d'Aigua' que la Diputació de Barcelona posa a disposició d'Ajuntaments i centres educatius de primària i secundària que tinguin interès a involucrar-se de forma activa i compromesa en la conservació dels ecosistemes aquàtics continentals del seu entorn proper. És un manual pràctic per tal de poder "passar a l'acció" i aporta orientacions, detalla passos metodològics i inclou recursos i experiències que poden servir d'inspiració als estudiants i professorat.

L'Aprenentatge Servei (APS) és una proposta educativa que combina processos d'aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat on els participants aprenen a treballar en necessitats reals de l'entorn amb la finalitat de millorar-lo.

El Servei de Medi Ambient i Sosteniblitat i els centres educatius

A Sant Sadurní d'Anoia aquest recurs es treballa des del Servei de Medi Ambient i Sostenibilitat conjuntament amb els centres educatius de la vila i s'han dut a terme moltes iniciatives en els darrers anys, recollides en activitats vinculades al projecte de Custòdia del Territori.

Un exemple recent és l'activitat de Clean up que van dur a terme els alumnes de l'IES Jacint Verdaguer el 31 d'octubre, una activitat que van decidir emprendre fruit de les jornades de conscienciació ecològica i que va consistir a recollir deixalles de diferents indrets del municipi. Diversos cursos van fer diferents rutes que van trobar-se davant l'edifici del servei de Medi Ambient i Sostenibilitat amb les escombraries recollides.

Aquestes accions són una oportunitat per prendre consciència de la responsabilitat que tenim tots i cadascun de nosaltres respecte als residus que generem i dels efectes nocius de les deixalles abandonades al medi natural.

clean up 1

cle

PUBLICAT EL 26.11.2019
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic