Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Descobert22ºC-5ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 06.11.2019
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Setmana contra la violència masclista 2019, del 13 al 25 de novembre
Contra la violència una flor
Dilluns 25 a les 12h: "Contra la violència, una flor"

El servei d'Igualtat de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia ha organitzat un any més un ampli programa d'activitats per la Setmana contra la violència masclista 2019, que es celebrarà del 13 al 25 de novembre al voltant del 25N Dia Internacional Contra la Violència cap a la dones.

Enguany, amb la col·laboració de diverses entitats de la vila, s'han programat xerrades, contes, cinema, tallers  i activitats diverses que tindran un dels moments culminants el dilluns 25 de novembre, quan es farà l'acte oficial i lectura del manifest "Contra la violència, una flor", a les 12h a la plaça de l'Ajuntament, amb la participació dels centres educatius de la vila i una Marxa lila el mateix dia 25 a les 19h, quan es tornarà a llegir el manifest al final de la marxa.

Acabar amb la violència vers les dones

Posar fi a la violència de qualsevol tipus, entre elles la violència de gènere, és un dels temes prioritaris i un dels compromisos del servei d'Igualtat i d'Acció Social de l'Ajuntament, que el treballa al llarg de tot l'any.

Les Nacions Unides defineixen la violència contra les dones com qualsevol acte de violència de gènere que pugui tenir com a resultat un dany o sofriment físic, sexual, o psicològic per a la dona, així com les amenaces d'aquests actes, la coacció o la privació arbitrària de la llibertat, tant si es produeixen a la vida pública com a la privada. Aquesta definició prové de la Declaració per l'eliminació de la violència contra les dones, feta per l'Assemblea General de l'ONU el 20 de desembre de 1993; és un tipus de violència que pot ser exercida per atacants de qualsevol gènere, membres de la família o el mateix Estat i la principal característica és el fet que la víctima ho és únicament per la seva condició sexual. Actualment es tracta d'un tema de tractament prioritari en l'agenda política i social de la majoria de països desenvolupats.

El 25 de novembre va ser declarat Dia Internacional Contra la Violència cap a la dones, en la 1a Trobada Feminista de Llatinoamèrica i del Carib celebrat a Bogotá (Colòmbia) al juliol de 1981. En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere a l'àmbit domèstic, la violació i l'assetjament sexual per part dels Estats incloent la tortura i els abusos soferts per presoneres polítiques. El 25 de novembre commemora el violent assassinat de les germanes Mirabal (Pàtria, Minerva i Maria Teresa), tres activistes polítiques assassinades el 25 de novembre de 1960 a mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana. Els seus cadàvers destrossats van aparèixer en el fons d'un precipici. Per al moviment popular i feminista de República Dominicana aquestes dones han simbolitzat històricament  la lluita i la resistència.

Pujar al principi de la pàgina