Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Descobert22ºC-5ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 24.09.2019
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
La Caravana d'educació viària de Fundación Mapfre s'instal·la a l'Era d'En Guineu
mapfre 1
És una iniciativa de la Policia Local i el servei de Mobilitat en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible

Aquest matí s'ha presentat a l'Era d'En Guineu la Caravana d'Educació Viària, una activitat educativa gratuïta desenvolupada per Fundació Mapfre amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia, amb l'objectiu d'ensenyar a escolars d'entre 8 i 12 anys comportaments i actituds responsables com a vianants i com a futurs conductors i conductores.

La caravana estarà instal·lada a l'Era d'En Guineu fins al 27 de setembre, en horari de matí per als escolars dels centres educatius de la vila i de 16:30 a 18:30h per a la resta de públic.

A la presentació de l'activitat, promoguda per la Policia Local de Sant Sadurní dins el marc de la Setmana de la Mobilitat sostenible, hi han pres part l'alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribas, els regidors de Governació, Pere Vernet, i Mobilitat, Carles del Amor; així com Javier Raga i Lorenzo Carvajal en representació de Fundación Mapfre i representants de la Policia Local.

L'activitat

Els objectius principals de la caravana d'educació viària són promoure comportaments i actituds responsables i cíviques en relació amb el trànsit i la prevenció d'accidents, assajant situacions gairebé reals; iniciar els participants en el coneixement i el respecte a la senyalització de trànsit, així com el respecte a la resta de persones usuàries de les vies; responsabilitzar l'escolar en el seu paper de conductor de bicicletes, mitjançant la utilització de karts en el circuit i procurar que
l'alumnat conegui i interioritzi comportaments i actituds cíviques, ajudant a formar ciutadans i ciutadanes més segures, responsables i respectuoses.

És un projecte itinerant d'educació que viatja cada any per diferents ciutats; el 2018 la caravana recórrer 24 ciutats espanyoles i portugueses amb una participació de més de 20.000 escolars i actualment el projecte s'està exportant a l'estranger.

A les instal·lacions de la caravana, un equip de monitors especialitzats fa les classes teòriques sobre conceptes bàsics relacionats amb la seguretat viària i la prevenció. Després, es fan sessions pràctiques en un circuit de karts on s'aplica tot el que s'ha après i on els infants tindran la possibilitat de trobar-se una gran varietat de situacions a resoldre com a conductors i vianants.

Antecedents

Avui dia, els infants conformen un dels principals grups de risc en el marc dels accidents de trànsit al nostre país i tot i que des de fa 25 anys el nombre d'infants morts a la carretera ha disminuït considerablement, el repte continua. Per aquest motiu, fomentar una cultura viària és fonamental per prevenir i reduir l'impacte social d'aquests accidents. A Espanya, l'any 2005 va haver-hi 4.442 morts, 21.859 ferits hospitalitzats i 110.950 no hospitalitzats; l'any 2017, es van produir 1.830 morts, 9.546 ferits hospitalitzats i 129.616 ferits no hospitalitzats (font: DGT).
A la franja d'edat entre 0 a 14 anys, el 2017, hi va haver 35 morts, i es van computar 346 ferits hospitalitzats (font: DGT), segons dades de Fundación Mapfre. El nombre d'infants morts en accidents de trànsit ha passat de més de 300 fa 25 anys a menys de 40.

La Caravana d'Educació Viària està alineada amb els objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides 3.6 (reduir a la meitat el nombre de morts i lesions causades per accidents de trànsit en el món abans de 2020), i 11.2 (facilitar, abans de 2030, l'accés a sistemes de transport segurs, assequibles, accessibles i sostenibles a tots els ciutadans, així com millorar la seguretat viària).

mapfre 2

Podeu veure més imatges al Flickr de l'Ajuntament
Pujar al principi de la pàgina