Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Molt ennuvolat21ºC-11ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 18.07.2019
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Sant Sadurní d'Anoia, segon municipi de Catalunya de més de 10.000 habitants que més recicla
deixalleria
Amb tot, en els darrers anys s'ha evidenciat un cert relaxament en la separació dels residus

Sant Sadurní d'Anoia va registrar al 2018 un percentatge de recollida selectiva del 75,5%, una xifra que el situa com el segon municipi de Catalunya de més de 10.000 habitants que més recicla els seus residus, comptant la recollida Porta a Porta i els residus que es dipositen a la Deixalleria Municipal. En el rànquing general, el municipi ocupa la posició 44, en una llista que encapçalen Matadepera i Vilablareix, superant el 90% de recollida selectiva, i Argentona, amb més del 87%. Tenint en compte que la mitjana catalana és del 41,7%, Sant Sadurní se situa molt per sobre d'aquesta xifra i també de la mitjana a la comarca, que és del 44,4%.

Segons les dades facilitades per l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), al 2018 es van generar a la vila 4.184 tones de residus recollits de manera selectiva, que suposa una mitjana anual de 326 quilos de residus per habitant.

L'Ajuntament agraeix la sensibilització i conscienciació de la majoria de la població, que participa i fomenta la recollida selectiva dels residus domèstics i l'impuls de la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient, però continua insistint en la necessitat de mantenir i reforçar els bons hàbits, així com lamentar l'incivisme i pràctiques d'una minoria que continua sense separar els residus i fent un mal ús de les papereres de la via pública.

En els darrers anys s'ha evidenciat un cert relaxament en la separació dels residus, que han fet rebaixar el nivell de reciclatge, així com un augment de les pràctiques incíviques a la via pública i, en especial, a l'àrea d'emergència de la deixalleria municipal. Des de la regidoria de Medi Ambient s'ha elaborat un pla d'actuació per tal de implantar diverses mesures que permetin recuperar les xifres obtingudes en el passat i evitar l'escalada de costos i despeses que suposa no separar correctament els residus, com a conseqüència de l'increment del cànon que ha de suportar l'Ajuntament per tal de traslladar la fracció de rebuig i la brossa que no es pot reciclar bé a dipòsits o a plantes d'incineració.

El model de recollida de residus porta a porta es va implantar al municipi l'any 2005 i des del juny del 2009 s'aplica el sistema actual de recollida de les fraccions d'envasos, cartró i paper, orgànica i rebuig.

Podeu consultar les dades de l'Agència de Residus de Catalunya al següent enllaç
Pujar al principi de la pàgina