Sant Sadurní d'Anoia - Capital del cava

AVUI: Intervals de nuvolositat 29ºC|17ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube
BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
El  Servei d'assessorament familiar sobre alcohol i drogues SAFAD fa 10 anys
En aquest temps s'han atès 657 visites, sobretot per problemes amb el cànnabis i l'alcohol

L'any 2009 va néixer el servei d'assessorament familiar sobre alcohol i drogues (SAFAD), fruit del Pla de drogues municipal CTRL+D, en detectar la dificultat existent de la població per accedir a recursos d’informació, assessorament o tractament del consum de drogues. Aquest servei s'ubica al CAP Sant Sadurní, és un espai molt accessible a la població i lluny de possibles estigmatitzacions que suposessin un entrebanc i una dificultat afegida a les persones que volen acudir al servei, on són ateses per la psicòloga del servei de prevenció de drogues de la Mancomunitat Penedès Garraf.

Els objectius del SAFAD són donar atenció personalitzada a dubtes, qüestions i problemàtiques relacionades amb les drogues i el seus consums; ser referent en relació al consum de drogues a Sant Sadurní d'Anoia; reduir els riscos del consum de drogues i oferir informació objectiva i realista; orientar, assessorar i derivar –si s’escau– a serveis específics treballant la derivació d’una manera intensa i gradual intentant no perdre persones usuàries en aquest procés; oferir una alternativa psicoeducativa a les sancions per consum i tinença de drogues il·legals a persones menors d'edat; i donar resposta a persones professionals que necessitin assessorament relacionat amb el consum de drogues.

Durant aquests 10 anys, s'han realitzat un total de 657 visites i s'han obert 131 fitxes personals. Les persones que s'hi adrecen tenen una mitjana d'edat de 24,3 anys.

La substància més consumida per la qual es consulta és el cànnabis (68,53%), seguida per l'alcohol (17,48%), la cocaïna (8,39%), l'heroïna (1,4%) multiconsum de substàncies (1,4%), el tabac (0,7%) i també l'addicció al joc (2,1%). La major part de consultes per cànnabis venen motivades per consums adolescents. D'aquestes persones usuàries un 76,3% són homes i solen venir derivades d'altres serveis i equipaments.

Safad

PUBLICAT EL 27.02.2019
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic