Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Cobert amb tormenta i pluja escasa17ºC-8ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 30.01.2019
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Primer ple municipal del 2019
ple gener
La sessió centra bona part del debat a l'habitatge i diverses qüestions de l'espai públic

Aquest dimarts es va celebrar el primer ple municipal del 2019, una sessió àgil i que es va desenvolupar amb acords molt majoritaris als punts i assumptes de debat i que va dedicar força temps a qüestions com l’habitatge i els espais públics.

El plenari va aprovar una modificació de crèdit d’una mica més de 13.000 euros per complementar la partida destinada l’arranjament de millora i asfaltat de carrers, per tal de fer front a unes actuacions que havien quedat pendents. Tot i votar favorablement, alguns grups de l’oposició van reclamar al govern major previsió per tal d’ajustar les partides d’execució dels treballs.

Els primers minuts de la sessió van comptar amb l’absència del portaveu del Partit Popular, Carles Jiménez, mentre que la regidora Carlota Carbó es va retirar abans de la finalització del ple.

En una primera part d’amplis consensos, també es va donar llum verda per unanimitat del plenari als estatuts del Consorci per la Normalització Lingüística i , amb l’abstenció de la CUP i ICV, també al Pla normatiu 2019 de l’Ajuntament, que inclou les bases, ordenances i reglaments per a la concessió de subvencions a entitats i la regulació d’alguns projectes, com el Premi Literari Celler de Lletres, la proposta de modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM) o els ajuts escolars a les famílies, entre d’altres. Des de l’oposició es va fer menció també a un cert descontentament per la paràlisi en l’impuls d’algunes reformes, com la proposta d’actualització del ROM, pendent des de l’inici del mandat.

També va prosperar l’extinció del conveni per a la construcció d’habitatges de protecció oficial al sector del Pla d’en Mestres, signat fa uns anys amb el departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya i que no s’ha executat. Es va acordar incorporar al redactat el compromís de l’Ajuntament a prioritzar en el futur l’ús d’aquestes parcel·les a habitatge de protecció oficial.

El plenari es va posicionar favorablement als convenis signats per l’Ajuntament i l’Agència Catalana d’Habitatge per continuar donant suport a l’Oficina municipal d’habitatge. Des del govern es va posar en valor la tasca realitzada en la prestació d’aquest servei al mateix municipi, malgrat les dificultats i obstacles que es troben les administracions local per oferir solucions a la manca d’habitatge de lloguer o l’accés dels joves a l’habitatge.

Mocions

A l’apartat de mocions, el PSC va trobar el suport de la resta de formacions en la proposta de suport al Pacte d’Estat contra la violència de gènere, i que contempla entre els acords el rebuig a qualsevol pacte amb formacions que plantegin la supressió o reducció de les mesures de protecció de les dones, el desenvolupament de la Llei de mesures de protecció integral i per l’erradicació de la violència masclista.

També el plenari va aprovar unànimement una actuació al Parc de la Rambla per tal de millorar la neteja i la seguretat, alhora que s’impulsi un estudi per a la revitalització de la plaça. Des d’ICV i la CUP es va convidar a que l’anàlisi vagi més enllà i cerqui solucions estructurals per a les particularitats arquitectòniques i d’ús del parc, una petició que va ser inclosa a la moció. Des del govern es va recordar les accions realitzades en matèria de seguretat i civisme, que es tornarà a obrir un concurs per recuperar el quiosc del bar, i va coincidir en la necessitat de repensar aquest espai.

Una moció d’ICV sobre el Dret a l’Habitatge Digne va arrencar el compromís per a la creació d’una taula d’habitatge i la redacció del Pla de l’Habitatge 2019-24, instrument que ha d’oferir una diagnosi de la situació actual al municipi, així com els objectius, programes i línies d’actuació. La CUP va adherir-se a encapçalar la proposta. Tots els grups van votar-hi a favor, a excepció del Partit Popular, que va abstenir-se en plantejar algunes reserves en relació a les actuacions que l’Administració ha d’assumir o no sobre la propietat privada, en casos com els dels pisos desocupats.

Abans del torn obert de precs i preguntes, el PSC va formular un prec avançat en què va consultar la situació del Parc de bombers de Vilafranca, donat que les darreres informacions públiques alerten de la manca d’efectius i recursos d’aquests cossos de seguretat al conjunt de Catalunya. També demanaria posteriorment algunes actuacions a l'espai públic, i va plantejar la necessitat de prendre alguna decisió en relació a la històrica premsa d'oli i vi instal·lada davant l'Escola Intermunicipal, per tal de frenar el seu progressiu deteriorament.

Al seu torn el Partit Popular va demanar actuacions a la via pública, més campanyes de civisme, així com de control del consum i venda de droga a diversos punts de la vila.

Iniciativa va sol·licitar que es repintessin els aparcaments al Passeig de Can Ferrer, aprofitant la campanya d’asfaltats i repintat que aquestes setmanes s’està realitzant a molts carrers del municipi.

Així com la majoria de respostes es van traslladar a les comissions informatives, la regidora d’Educació, Àngels Canals, va donar explicacions a la consulta formulada per la CUP sobre l’adhesió de l’Ajuntament de Sant Sadurní al pacte contra la segregació escolar. Va afirmar que ja s’estan prenent mesures a favor de la inclusió i que s’està treballant amb l’inspector d’Ensenyament per tal d’avaluar les dades del Síndic de Greuges, però va rebutjar que hi hagi situacions de conflicte i segregació als centres.

Pujar al principi de la pàgina