Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Descobert22ºC-4ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 26.09.2018
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Es reprèn el calendari de plens municipals
Ple setembre 2018
L´Ajuntament adquirirà un sistema de videoacta que permetrà enregistrar en vídeo els plens municipals i emetre'ls en directe per internet

Aquest dimarts es va celebrar el ple corporatiu de l'Ajuntament de Sant Sadurní corresponent al mes de setembre, amb el qual es va reprendre el calendari de sessions després de la pausa de l'agost.

El ple va ser curt, de poc més d'una hora i mitja, i amb qüestions principalment de tràmit. Absència als primers minuts de l’inici de la sessió del regidor socialista Albert Gual per motius laborals. A la primera part es va donar llum verda al compte general del 2017 amb els vots del govern, el vot en contra del PSC i l’abstenció de la resta de grups de l’oposició.

La sessió també va aprovar per àmplia majoria dos procediments sancionadors per infracció de l’ordenança de tinença d’animals. Des de l'oposició es va reclamar, però, més pedagogia i informació a la ciutadania sobre els drets i deures dels propietaris.

Videoacta

El ple va aprovar per unanimitat l’adquisició d’un sistema de videoacta per enregistrar els plens municipals i sessions dels òrgans institucionals, alhora que agilitzarà les tasques administratives. Aquest nou equipament tècnic oferirà també la possibilitat d’emetre en directe a través d’internet. Totes les formacions van aplaudir la inversió com un pas més cap a la transparència i rendir comptes a la ciutadania sobre la gestió política dels grups municipals.

Obertura Centre Cultural

El PSC va presentar la única moció debatuda en aquesta sessió de setembre, sol·licitant l’obertura durant tot l’any del Centre Cultural, amb la voluntat que l’equipament mantingui el dinamisme i revitalització del centre vila. El grup socialista va reclamar que aquest espai estigui sempre a disposició de la ciutadania, a excepció dels dies festius, recordant que va estar tancat diverses setmanes durant l’estiu.

La proposta es va desestimar amb el vot contrari dels grups del govern – PDeCAT i ERC – mentre la resta de l’oposició va donar-hi suport. Des del govern, la regidora de Cultura, Montse Medall, va justificar la situació en relació a les dades estadístiques dels usos i necessitats, però que ja han previst mesures a partir del 2019 per ampliar el calendari d’obertura de l’equipament.

El PP va recordar també el cas de l’oficina de la Policia Local, que també va estar tancada algunes setmanes d’agost, una afirmació que va replicar el regidor de Governació, Xavier Rojo, que va minimitzar l’impacte que va tenir aquesta situació.

Torn de precs i preguntes

Al torn de precs i preguntes, el Partit Popular va sol·licitar la neteja del clavegueram al barri Vilarnau. Per part d’ICV, es va demanar una actuació exhaustiva de neteja a alguns punts del municipi i també de poda d’arbres, que en alguns casos dificulten la mobilitat a alguns carrers. També es va insistir en mocions aprovades que no s’han desenvolupat, com la revisió del ROM i l’estudi d’una proposta de tarifació social.

La CUP, per la seva banda, va consultar si l’Ajuntament prendrà algunes mesures davant els atacs a la llibertat d’expressió per la retirada de diversos elements de la via pública.

Des del PSC es va tornar a consultar la informació de que disposa l’Ajuntament en relació a la nova gestió de les grans empreses del sector del cava. El grup socialista també va sol·licitar les accions que l’Ajuntament ha presentat davant el projecte del Quart Cinturó. La gestió de les pistes de tennis, el mal estat dels parcs infantils, la col·locació de cartelleria a espais no permesos o l’acord amb diverses empreses per al manteniment de diverses rotondes del municipi van ser d’altres qüestions plantejades en la seva intervenció.

ÀUDIO

Pujar al principi de la pàgina