Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Descobert22ºC-5ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 16.05.2018
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
El Festival Eva 2018 planta cara amb la cultura i la literatura oral com a armes
Rdp Festival EVA
Viurà la 14a edició al Penedès del 8 al 17 de juny amb l'epicentre a Sant Sadurní i la participació de més municipis que mai

L'Eva 2018 arriba reivindicatiu, amb pomes grogues i amb la idea que el pensament crític és imprescindible per qüestionar-nos tot allò que tenim al voltant. A la necessària sacsejada cultural, el Festival EVA hi aportarà deu dies d'emocions al Penedès, del 8 al 17 de juny, i un intens cap de setmana a un indret del Priorat que bolca l'ànima en el festival, Pradell de la Teixeta, del 29 de juny a l'1 de juliol.

Aquest dimarts el Festival es va presentar a la Capella de l'Índex de Sant Sadurní, el municipi que des de fa uns anys s'ha convertit en l'epicentre de l'EVA al Penedès. A l'acte hi van participar Montse Medall, regidora de cultura de l'ajuntament de Sant Sadurní, el conseller de cultura Lluís Puig a través d'un vídeo que va  fer arribar des de Brusel·les, Jordina Biosca, directora del Festival Eva, i Yoshi Hioki, narrador i artista participant a l'Eva 2018, que va oferir un tastet de les històries que duran al Festival.

La regidora Montse Medall va celebrar l'aposta que es va fer d'acceptar la capitalitat del Festival, el qual ara ja s'ha consolidat: "La gent de Sant Sadurní ja són fidels a l'EVA, els encanta el fet d'escoltar-lo a cau d'orella i ens en demanen més, per això treballem al llarg de l'any per tal que la gent pugui consumir cultura en diferents indrets del poble" i va destacar que l'EVA també fomenta el territori "Hi ha gent que ha vingut per primer cop a Sant Sadurní o gent d'aquí que ha anat a altres municipis gràcies a l'EVA".

Jordina Biosca, protagonista del vídeo de presentació del festival, va posar l'èmfasi en el fet de ser un "projecte minoritari" que s'ha de preservar, que s'ha de reivindicar per arribar a més franges i que enguany, més que mai, és un EVA compromès "La Cultura, si no es compromet, deixa de ser Cultura".

Nous caus i indrets coneguts

14a edició penedesenca i 9a a Pradell d'un Eva que s'ha anat fent el seu públic fidel i que any rere any es despulla davant nous espectadors. Enguany més que mai, i és que se sumen nous pobles a l'aventura de l'Eva. Si al Baix Penedès l'any passat l'Eva va posar el peu a Llorenç del Penedès, enguany són un total de cinc els municipis que en formen part: el Vendrell, Santa Oliva, Calafell, la Bisbal del Penedès i Llorenç. S'estrena també Subirats on viurem, entre d'altres coses, la cloenda a l'Avenc d'Ordal. Un acte que ens regalarà una caminada fins al 'Concert d'Amor i de Mort' que tancarà el festival.

L'Eva l’obrirem altre cop a Sant Sadurní, que exerceix de capital del festival. Serà el 8 de juny quan 'Farem la revolució i la tornarem a fer' amb Lídia Pujol acompanyada del guitarrista Guillermo Rizzotto en un recital de cançons essencials. A partir d'aquí, recorrerem també Avinyonet, Torrelavit, Vilafranca, l'escola de Torrelles de Foix, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona, Gelida, Sant Martí Sarroca, Sant Pere Molanta, Santa Margarida i els Monjos i El Pla del Penedès.

Amb persistència l'Eva inaugura nous caus, nous espais que fugen del seu ús habitual per abraçar espectacles encaixats a cada indret. Espais singulars, un dels trets identificatius de l'Eva, juntament amb l'aposta ferma per donar espai i vida a la literatura oral i la narració. Els més de 60 espectacles els durem a places, patis, dins de biblioteques, masies i museus, un antic palau, una cova i un avenc, antics safaretjos, una capella i un claustre, una escola, un antic molí, i, un any més, al cementiri.

Podeu escoltar l'àudio de la Presentació a Ràdio Sant Sadurní:

Pujar al principi de la pàgina